Krémes kényeztetés

Krémes kényeztetés

A kozmetikai arcmaszkokat már évszázadok óta használjuk, napjainkra pedig már számtalan formában elérhetőek.

A fejlett kozmetikai technológiának köszönhetően krémmaszkok, gél maszkok, lehúzható maszkok, por és hab állagú maszkok egyaránt elérhetőek.  Csak úgy, mint az ápoló krémek, a maszkok is bőrtípusra illetve adott bőrállapotra vannak kifejlesztve, hatásukat tekintve pedig állaguk sok esetben éppoly fontos, mint a bennük lévő hatóanyag.

A maszkok vagy más néven pakolások lényege, hogy az adott problémára célzottan tartalmaznak igen nagy mennyiségű hatóanyagot, lényeges magasabb koncentrációban, mint egy krém. Éppen ezért a pakolásokat elég, és kifejezetten ajánlott is, csak bizonyos időközönként használni, mert a bőrt túlzott hatóanyag bevitellel felesleges terhelni.

A maszkok igen kiterjedt családjának talán legnépszerűbb és ezért legtöbbet használt tagjai a krémmaszkok, melyeken belül szintén minden bőrtípusra található megoldás. A zsírhiányos bőrökre a gazdag olaj alapú krémmaszkok azért a legmegfelelőbbek, mert azon kívül, hogy a maszk pótolja a bőr elvesztett zsírtartalmát, a benne lévő hatóanyagok a zsíroknak és olajoknak köszönhetően a bőrbe hatékonyan tudnak felszívódni. A zsíros bőrökre készített krémmaszkok természetesen nem zsíros alapúak, így ezek alapjául leginkább poranyag, vagy iszap szolgál, mely már magában is gyógyírt jelenthet a gyulladt, tág pórusú, fokozott faggyútermelésű fénylő bőrre.

Akik a könnyű állagot és a hűsítő friss érzést preferálják, azoknak a legjobb megoldást a gélmaszkok jelenthetik. Ezek a maszkok hasonlóan krémes társaikhoz könnyen használhatóak, az arra alkalmas fajtákat pedig kozmetikai kezelések során ultrahang segítségével még hatékonyabbá tehetik a szakemberek.

A krém és gél maszkok akár otthoni használatra is ajánlottak, azonban porból és folyadékból kikevert társaik használata leginkább szakembereknek ajánlott.

© 2019 Alveola Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

X
X
Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK