0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

HELYES ARCÁPOLÁSI RUTIN A HATÓNYAGOK MAXIMÁLIS MŰKÖDÉSÉÉRT

Mindannyian arra vágyunk, hogy bőrünk fiatalságát minél hosszabb ideig megőrizzük. Egy ideig a természet segítségünkre van, de van egy pont, ami után már tennünk kell érte, hogy megtartsuk ragyogó fényét és rugalmasságát.
Amikor megérik bennünk az elhatározás, hogy vásároljunk egy krémet, sajnos sokszor ettől várjuk, hogy megoldja minden bőrproblémánkat, ahogy azt a reklámok sugallják. Később aztán rá kell jönnünk, hogy egy fecske nem csinál nyarat. Az igazi fegyver a valódi megoldásokhoz a mindennapi következetes és helyesen végzett, egymás hatásfokát erősítő bőrápolási rutin.

Engedd meg, hogy végigvezessünk azokon a lépéseken, melyek támogatni fogják bőröd fiatalos szépségének megőrzését, állapotának javítását.

1. TISZTÍTÁS   (Naponta 2x reggel, este)
Célja a bőr szennyeződésektől és a sminktől történő megtisztítása. Tegyünk a bőrünkre a lemosó tejből vagy habzó gélből megfelelő mennyiséget, majd nedves ujjakkal dolgozzuk át körkörös mozdulatokkal az egész arcot, bentről-kifelé haladva, ügyelve arra, hogy a bőrt soha ne toljuk befelé és lefelé. Ezután nedves szivaccsal mossuk le. 

2. BŐRRADÍROZÁS (hetente 1x)
Célja az elhalt szarusejtek eltávolítása, a hatóanyag utak megnyitása. A megtisztított bőrre vigyük fel a bőrradírból az ajánlott mennyiséget lágy, mozdulatokkal és utána az egész arcon végezzünk 2-3 percig finom körkörös mozgást, majd mossuk le. Az elhalt szarusejtek akadályozzák a hatóanyagok felszívódását és a bőrlégzést, így ezek rendszeres eltávolítása a bőrápolás szempontjából kulcsfontosságú. 

3. TONIZÁLÁS  (Naponta 2x reggel, este)
Ha a tisztítás után nem végeztünk bőrradírozást, úgy ez lesz a mindennapi rutin 2. lépése tisztítás után. Célja a bőr pórusaiban, a tisztítás után még megmaradó lemosó maradványok eltávolítása és bőr normál 5.5-ös pH értékének visszaállítása, ezzel is segítve a hatóanyagok bőrbejutását és támogatva a bőr kórokozók elleni védelmi mechanizmusát. Itassunk át két vattakorongot tonikkal, majd finom, belülről kifelé végzett simító mozdulatokkal töröljük át az egész arc és a nyak területét.

4. HIDRATÁLÁS  (Naponta 2x reggel, este)
A tisztítás utáni bőrállapot a legideálisabb a bőr hidratációjának fokozására és az értékes hatóanyagok bejuttatására szérumok, gélek, vagy krémek formájában. Ha vizes szérumot használunk, akkor vigyük fel az arc és a nyak területére az előírt mennyiséget, majd finoman masszírozzuk a bőrbe. Ha gélt, vagy krémet használunk, akkor azokat a szérumokhoz hasonlóan a bőrbe masszírozva, de akár pakolásként is alkalmazhatjuk. Ilyenkor a felvitel után 10-15 percig hagyjuk a bőrön, majd nedves ujjainkkal végezzünk körkörös masszírozást és a felesleget ha bőrünk nem szívta be, akkor mossuk le.

5. SZEMKÖRNYÉK ÁPOLÁSA  (Naponta 2x reggel, este)
Ne feledjük, hogy a szemkörüli bőr vékonyabb és komoly terhelés éri a napi több ezer pislogás és arcunk mimikai mozgása következtében, ezért az ápolás szempontjából ez teljesen külön területnek számít. Ápolásához speciálisan erre kifejlesztett készítmények szükségesek.  A szemránckrémet vagy gélt pöttyözzük fel a szemkörnyék köré, majd lent a külső szemzugtól befelé indított többszöri, lágy körzéssel simítsuk a bőrbe.

6. CÉLZOTT ÁPOLÁS (Naponta 2x reggel, este)
A megfelelően előhidratált bőr a bőrtípus szerinti ápolás során használni kívánt hatóanyagokat könnyebben szívja fel, azok jobban tudják hatásukat kifejteni. A nappali krémek jórészt a külső környezeti ártalmak ellen vértezik fel a bőrt. Az éjszakai krémek, mivel a bőr az éjszaka folyamán regenerálódik, ezért a hidratáláson kívül olyan összetevőket is tartalmaznak, melyek fokozzák a sejtregenerálódást. Vigyünk a homlok, az orcák és az áll területére egy-egy borsónyit és belülről kifelé végzett simító mozdulatokkal egyenletesen oszlassuk el a krémet.  
Azonban a helyes arckezelési rutin megléte mellett is szükséges hogy a bőrnek alkalmanként szakszerű szalonkezelést biztosítsunk.


Vegyél részt Te is a Solanie Professzionális Luxuskezelésen, érdeklődj a hozzád legközelebbi Solanie Kozmetikáról!

Logo