0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

A legjobb nyári hidratáló összetevők a kozmetikai termékekben – ezeket keresd, ha igazán jót akarsz bőrödnek!

A nyári hónapokban bőrünknek különösen fontos, hogy megfelelő hidratálást és ápolást kapjon. A hidratálás nem csupán a bőr egészségét és megjelenését javítja, de segít megelőzni az öregedés jeleinek kialakulását is. A meleg időjárás, a napfény és a száraz levegő könnyen kiszáríthatják a bőrt, ezért érdemes olyan kozmetikai termékeket választani, amelyek hatékony hidratáló összetevőket tartalmaznak.

A legjobb nyári hidratáló összetevők a kozmetikai termékekben – ezeket keresd, ha igazán jót akarsz bőrödnek!

Összegyűjtöttünk néhány olyan összetevőt, amelyek segítenek fenntartani a bőr hidratáltságát és frissességét, így kifejezetten alkalmasak a nyári bőrápolásra.

A bőrünk 70%-a víz, és ennek nagy része az irharétegben található meg, így a legfontosabb, hogy a mélyebb rétegekig is eljussunk. A hangsúly a hidratáción (a bőr víztartalmának fokozásán) és a tápláláson van, továbbá az anyagcsere-folyamatok fokozásával a vitális bőrállapot visszaállítása a cél.

Hialuronsav:

A nyári hőségben a bőr gyorsabban elveszíti nedvességtartalmát és könnyen kiszáradhat. A hialuronsav egy természetes vegyület, amely megtalálható a bőrünkben is, segít fenntartani a bőr hidratáltságát, mivel képes nagy mennyiségű vizet megkötni. A kozmetikai termékekben alkalmazva segít fenntartani a bőr nedvességtartalmát és csökkenteni a ráncokat.

Válogass hialuronsavat tartalmazó termékeink közül:

C-vitamin:

A napfény hatására bőrünk könnyen károsodhat és a szabad gyökök okozta oxidatív stressz is fokozódik. A C-vitamin antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, csökkenti a ráncok mélységét, támogatja az egészséges sejtműködést és segít megvédeni a bőrt a káros hatásokkal szemben. Halványítja a pigmentfoltokat és segít visszaadni a bőr természetes ragyogását. Mindemellett serkenti a kollagén termelődését, ami javítja a bőr rugalmasságát és hidratáltságát. Továbbá nem érdemes figyelmen kívül hagyni a Propionibacterium acnes elleni hatását sem, melynek túlszaporodása az aknéban megjelenő gyulladás fő okozója.

C-vitamint tartalmazó termékeink:

Niacinamid:

A nyári hónapokban a bőr gyakran ki van téve a napégésnek és a bőrpírnak. A niacinamid a foltosodás, az öregedés és a kombinált, zsírosodással is küzdő bőr egyik legsokoldalúbb anti-aging fegyvere, más néven B3-vitamin.  Nemcsak a bőröregedés tipikus jelei ellen (ráncok, foltok) segít, de kifejezetten anti-aknés hatása is van. Segít csökkenteni a bőrpírt, nyugtatja a bőrt és egyenletesebbé teszi a bőr tónusát. Ezenkívül megőrzi a bőr hidratáltságát és erősíti a bőr barrier funkcióját, ami segít megakadályozni a nedvességvesztést.

Niacinamid tartalmú termékek:

Aloe vera:

A nyári hőségben az aloe vera igazi jolly joker a bőrápolásban, már évszázadok óta használják a bőr hidratálására és nyugtatására. Rendkívüli hidratáló és hűsítő hatással rendelkezik. Segít megnyugtatni a napégéstől irritált bőrt és pótolni a nedvességet. Gyulladáscsökkentő hatású is, ami segít a bőr irritációinak csökkentésében.

Aloe vera-t tartalmazó termékek:

Panthenol:

A napozás és a meleg időjárás miatt a bőr könnyen kiszáradhat. A panthenol, vagy más néven provitamin B5, hidratáló és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát, megelőzni a vízvesztést és javítja a bőr rugalmasságát. Nyugtató hatása van, csökkenteni az irritációt, amelyet a napfény és a meleg okozhat.

Panthenol tartalmű termékek:

Allantoin:

Az allantoin egy olyan összetevő, amely hidratáló és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, így különösen hasznos a napfény okozta irritációk enyhítésére. Segít megőrizni a bőr hidratáltságát, nyugtatja a bőrt és javítja a sejtek regenerációját. Emellett segít csökkenteni a bőrpírt és enyhíti az irritációt.

Allantoin tartalmú termékek:

Ázsiai centella:

Az ázsiai centella, egy növényi összetevő, amely hidratáló és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, így nyáron is hatékonyan segíti a bőr hidratálását és regenerálódását. Segít megnyugtatni a bőrt, javítani a bőr textúráját és támogatni a sejtek regenerációját. Antioxidáns hatású, így segít megvédeni a bőrt a káros szabad gyökök ellen.

Ázsiai centella-t  tartalmazó termékek:

Urea:

Nagyon hatékony a száraz, durva bőr kezelésében, és hosszantartó hidratálást biztosít. Segít megőrizni a bőr hidratáltságát és megakadályozza a vízvesztést.

Urea tartalmú termékek:

NMF (Natural Moisturizing Factor):

Ahogy a neve is utal rá, olyan természetesen hidratáló összetevők csoportja, melyek a bőrben természetesen is megtalálhatóak, és fontos szerepet játszanak a bőr külső rétegének védelmében és a megfelelő hidratáltságának fenntartásában. Kutatások bizonyítják, hogy a szép bőr elengedhetetlen feltétele a megfelelő hidratálás, ehhez pedig szükség van az NMF-ek jelenlétére a bőrben. Aminosavak, zsírsavak, trigliceridek, urea, ceramidok, foszfolipidek, glicerin, szacharidok, sodium PCA, hialuronok és más olyan elemek, amik a bőrben természetesen is megtalálhatóak. A kozmetikai termékekben alkalmazott NMF segít pótolni és erősíteni ezt a hidratáló faktort, így a bőrünk egészséges és hidratált marad.

NMF összetevőt tartalmazó termékek:

Az említett összetevők mind segítenek fenntartani a bőr hidratáltságát és frissességét, miközben védenek a napfény és a meleg hatásaitól. Ezeket az összetevőket tartalmazó kozmetikai termékek segítenek megőrizni a bőr fiatalos megjelenését és egészségét a nyári hónapokban is. Választhatunk klasszikus hidratáló krémet vagy egy könnyedebb állagú gél krémet, de nyáron a szérumok még célzottabb és hatékonyabb megoldást jelentenek. Mélyebbre tudnak hatolni a bőrfelszín alá és ott hamarabb is fejtik ki a hatásukat, valamint nagyobb koncentrációban tartalmazzák a fent említett értékes hatóanyagokat.

SOLANIE Skin Nectar sorozata:

Tehát ne felejtsük el ezeket a hidratáló összetevőket keresni, amikor nyári bőrápoló termékeket választunk, hogy élvezhessük a ragyogó bőrt a nyári időszakban is! A szemkörnyék megfelelő ápolásáról is gondoskodjunk, hiszen itt a legvékonyabb a bőrünk, speciális ápolást igényel.

TERMÉKTIPPEK:

Szemápoló:

Logo