3+1 tuti tippünk a tökéletes nyár utáni regenerációhoz

Éppen itt az ideje, hogy bőröd a nyár alatti munkájáért megjutalmazd. Ő ugyanis folyamatosan dolgozott, amíg te pihentél. Aktív élettani folyamatokkal segítette, hogy védekezzen az UV sugárzással szemben, megtartsa hidratációját a nagy melegben is és új sejteket szöveteket képezzen, hogy a nyár ne hagyjon nyomot bőröd felszínén.

Szakértőink által összeállított tippjeinkkel, most a négy legfontosabb bőrápolási titkot árujuk el neked, hogy bőröd minden nyár után fiatalos fényében tündökölhessen még sokáig.

 

1. TIPP: Nyugtass, táplálj, vitalizálj

A nyár a bőrnek a védekezésről és az erre fordított tápanyagok elhasználásáról szól. Az intenzív UV terhelés, a strandok klóros, vagy sós vize, a szennyeződésekkel keveredő izzadság mind mind megváltoztatják fizikai, kémiai állapotát.

Így a mindennapok során külső takarónk folyamatosan az optimális állapotának fenntartására törekszik, melyhez tápanyagokat használ.

Nem meglepő hát, hogy a nyári nagy meleggel és napfénnyel megterhelt bőrt a bőrápolás során nyugtatni és értékes tápanyagokkal kell ellátni.

A nyugtatásban az aloe vera tud elsődleges társad lenni, mely több mint 200 természetes összetevőjével multifunkciós hatóanyagként működik. Nyugtat, hidratál, táplál, vitalizál és antioxidáns hatású is egyben így segítve komplexen a megfáradt bőr regenerációját.

 

2. TIPP: Élénkítsd a sejtreprodukciós folyamatokat

A bőr - ugyan észrevétlenül - de állandó megújulásban van. A külső takarónk és az azt alkotó szövetek a legbelül lezajló sejtreprodukciós folyamatoknak köszönhetően 7 évente szinte teljesen lecserélődnek. 

A természetes esetben normálisan zajló folyamat a bőr sérülése, vagy az azt ért stressz következtében felgyorsul, a regeneráció maximumára jár.

Nincs ez másként a nyár folyamán és utána sem, hiszen az UV sugárzás következtében kialakuló „károsodásokat” a sejteknek ki kell javítania. Tudatos bőrápolással te is tehetsz a bőrregenerációs folyamatok hatékony támogatásáért, melyhez ideálisak az argán növényi őssejtek.

A speciális technológiával előállított hatóanyagok az irhában a bőr öregedésének a legfőbb helyszínén hatnak. Vitalizálják a bőr saját sejtjeit, így segítve elő azok folyamatos megújulási képességét.

 

3. TIPP: Támogasd a kollagén rostok UV sugárzás utáni regenerációját

A nyár során bőrünk fokozott UV sugárzásnak van kitéve. A különféle UV spektrumok a bőrön azonnal látható és csak később felfedezhető elváltozásokat okoznak, mely leggyakoribb indikátorai a napfény okozta öregedésnek.

Az úgynevezett photoaging láthatatlanul roncsolja a bőr feszességéért felelős kollagén rost hálózatot, melynek következtében a bőr elveszíti rugalmasságát. 

A kozmetikumokban megtalálható A-, de különösképpen a C-vitamin nélkülözhetetlenek a kollagén rostok képződéséhez.

Így érthető, hogy ha ezt a folyamatot ezen vitaminokkal támogatod, akkor sokat tehetsz a bőr rugalmasságának hosszú távú megőrzéséért. 

Használj A-, vagy C-vitaminos krémeket szérumokat és támogasd a bőrt, hogy fiatalos feszességét gyorsan visszanyerje.

 

+ 1 TIPP: Töltsd fel a bőrt alapos hidratálással

A bőr regenerálásához adott tippjeink mit sem érnek a szervezetünknek életet adó víz és alapos hidratáció nélkül. Külső takarónk ugyanis a testünkben megtalálható folyadék 10-20 %-át tárolja és dehidratáció esetén szervezetünk a bőrtől vonja el először az éltető nedvességet.

Az alul hidratáltság a nyár szinte állandó kockázata.

Az izzadással elvesztett folyadékot pedig szervezetünk bőrünktől elvonva pótolja, rontva annak élettani folyamatait ezáltal regenerációs és immunvédekező képességét.

Ahhoz, hogy bőrmegújító folyamatok normalizálódjanak és az „építés” szépítés kerüljön a fókuszba hidratálnunk kell. Ennek elsődleges forrása a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás.

Másodlagos pedig a bőr vízmegkötő képességét fokozó kozmetikai hatóanyagok alkalmazása, melyek közül kiemelt fontosságú a hialuronsav. Ez a különleges anyag saját súlyának akár ezerszeresét is képes folyadék formájában megkötni, így nem véletlen hogy szépségápolási utolsó tippünk is rá esett.

© 2019 Alveola Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

X
X
Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK