0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Mondj búcsút a bőrszárazságnak, válaszd a selymes tapintású bőrt!

  • 2020. július 20.

A bőrszárazság egyszerű definíciója az, hogy a benne lévő folyadék mennyiségéből több távozik, mint amit a bőr képes lenne újra termelni, ezért dehidratált állapotba kerül. A keratin és a hám rétegeinek dehidratációja miatt megjelennek a felületi ráncok és hosszú távon a bőrben zajló biokémiai folyamatok sem tudnak tökéletesen lejátszódni.

Mondj búcsút a bőrszárazságnak, válaszd a selymes tapintású bőrt!

A hidratálókat arra használják, hogy csökkentsék a bőrből kiáramló folyadék mennyiségét, és visszaállítsák annak nedvesség háztartását. Visszaadják teltségét és kisimítsák a finom ráncokat.

Három csoporta oszthatóak azok az összetevők, melyek a bőr nedvesség háztartásának megatartása céljából kerülnek a kozmetikai termékekbe.

1. Okkluzív („elzáró”) hatású összetevők:
Ezek olyan anyagok, melyek finom réteget vonva a bőr felületére gátolják a láthatatlan vízleadást utánozva a természetes módon már nem kellő mennyiségben termelődő hidrofil lipidet, megakadályozzák a felesleges folyadék kipárolgását. Ilyen anyagok: vazelin, lanolin, ásványolaj, szilikonok (pl. Dimetikon), félig száradó növényi olajok, cetil-alkohol, sztearil-alkohol, sztearinsav, lecitin, koleszterin, kandelilla viasz, karnaubaviasz, méhviasz, szkvalán.
A teljesség igénye nélkül a következő Solanie termékekben találhatóak meg:
méhviaszt tartalmazó termék:


szkvalánt tartalmazó termék:

2. Nedvesítő hatású összetevők:
A bőr felületén vizet megtartva biztosítják a felület nedvességtartalmát. A folyadék megkötése történhet a környezetből (páratartalom) és történhet a bőr mélyebb rétegeiből. Ilyen anyagok lehetnek: glicerin, karbamid, hialuronsav, polietilénglikolok, propilénglikol, szorbit, méz.
A teljesség igénye nélkül a következő Solanie termékekben találhatóak meg:
szorbitot tartalmazó termék:


mézet tartalmazó termék:

hialuronsavat tartalmazó termék:


3. Emoliensek (bőrpuhító szerek):
Általában a bőr szerkezetét javítják azzal, hogy beépülnek a bőr sejtjei közé és ezzel támogatják annak védelmi szerepét. Nem befolyásolják a bőr nedvességtartalmát, ezért nem nevezhetjük „hidratáló szereknek”, de mivel ezek jórészt természetes, vagy mesterséges zsiradékok, ezért van némi okkluzív hatásuk is. Ilyenek például: ciklometikon, dimetikon, izopropil-palmitát, izopropil-izosztearát, ricinusolaj, gliceril-sztearát, jojobaolaj, propilénglikol, koleszterin.

A teljesség igénye nélkül a következő Solanie termékekben találhatóak meg:
ricinusolajat tartalmazó termékek:


jojobaolajat tartalmazó termékek:

Természetesen az, hogy melyik anyagból mennyi kerüljön a bőrre, azt nagyban befolyásolja a vendég bőrtípusa és az éppen aktuális bőrállapot. Akinek zsírosabb a bőre, nem igényel annyi okkluzív összetevőt, míg a zsírhiányos bőrnek pont ezekből és az emoliensekből kell több, hiszen ennek hiánya okozza kellemetlen száradásra és hámlásra hajlamos tüneteit.

Logo