0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A PEPTIDEKRŐL - NAGYÍTÓ ALATT AZ ANTI-AGING SZÉRUMOK LEGNÉPSZERŰBB CSÚCSÖSSZETEVŐI!

    Ha még nem használsz peptideket a bőrápolási rutinodban, épp itt az ideje, ugyanis ezek a fehérje töredékek segítenek lassítani az öregedési folyamatokat, a pigmentáció szabályozásával egyenletesebbé teszik a bőr tónusát, csökkentik a bőr érzékenységét és javítják ellenálló képességét.

    MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A PEPTIDEKRŐL - NAGYÍTÓ ALATT AZ ANTI-AGING SZÉRUMOK LEGNÉPSZERŰBB CSÚCSÖSSZETEVŐI!

    Lemosók, szérumok, krémek, ajakápolók, samponok: számos bőr- és hajápolási termékben megtalálhatóak a peptidek, melyek változatos felépítésükkel esszenciálisak a sejtmegújító és sejtregeneráló folyamatokhoz.

    Mik is azok a peptidek?
    A peptidek rövid aminosavláncok, a bőrünkben lévő esszenciális fehérjék építőkövei – gondoljunk a kollagénre, elasztinra és keratinra!
    Ezek az összetevők tulajdonképpen apró hírvivőként működnek, amelyek üzeneteket küldenek közvetlenül a bőrsejteknek és kulcsszerepet játszanak a bőr rugalmasságának, feszességének és hidratáltságának javításában.
    Különböző típusú peptidek léteznek egyedi funkcióval és hatással. Valójában többszázféle van belőlük és a kozmetikai iparban használt peptideket négy főbb kategóriába sorolják: szállító-, enzimgátló-, szignál- és neurotranszmitter peptidek, aszerint, hogy milyen feladatot látnak el. Például a rézpeptidek aktiválják a sebgyógyulást, ami viszont serkenti a kollagéntermelést.

    Miért rendkívül hatékony összetevők?
    Egyrészt testünkben természetes módon vannak jelen (pl. enzimek vagy hormonok formájában), ezért minimális kockázattal jár az alkalmazásuk és a bőr nagy hatásfokkal képes ezeket hasznosítani. A peptid kifejezés a görög „peptos” szóból ered, jelentése „emészthető”. Bár a peptidek a szervezetben természetes módon képződnek, mint minden jó dolog, az életkorral kimerülnek – ekkor jönnek a képbe a peptidek a bőrápolásban! Emiatt különösen az érett bőr számára előnyösek a peptidek, mivel testünk az életkor előrehaladtával egyre kevesebb kollagént kezd termelni.
    A másik jelentős előnyük, hogy nagyon kis molekulák és kicsik maradnak még akkor is, ha láncot alkotnak, tehát könnyebben és hatékonyabban tudnak behatolni a bőrbe anélkül, hogy károsítanák a bőr barriert.
    Érdekesség még, hogy a legnépszerűbb peptidkomplexeket a kozmetikai ipar ismert márkái és a laboratóriumok a saját védjegyeikkel látják el, ezért lehet ismerős a Neodermyl®, Matrixyl 3000® vagy Argireline® elnevezés, amit több cég is összetevőként alkalmaz a termékeiben.

    Melyik összetevők működnek a legjobban szinergiában a peptidekkel?
    A jó hír az, hogy a peptidek a legtöbb más összetevővel is jól kijönnek. Használhatjuk egyszerre a C-vitaminnal, hialuronsavval, retinollal és niacinamiddal. Van azonban néhány aktív hatóanyag, amelyet nem tanácsos keverni a peptid formulákkal, ilyenek az AHA-k és a BHA-k. A peptideket nem szabad szalicilsavval és alfa-hidroxisavakkal, például glikolsavval együtt használni, mivel a savak a peptidkötések lebomlását okozhatják (a hidrolízisnek nevezett folyamatban), ami a peptidek hatékonyságának csökkenését eredményezi. Hasonlóképpen, érdemes lehet kerülni a retinol és a peptidek együttes használatát, mivel ez utóbbiakat is kevésbé hatásossá teheti.

    Hogyan használd a peptideket a szépségápolási rutinodban?

    A peptideket nagyon könnyű beilleszteni a meglévő bőrápolási rutinba, minden bőrtípusra alkalmazhatóak.  Mivel bőrünk felismeri ezeket az aminosavakat, többségünk bőre könnyen tolerálja őket, még azok is, akiknek érzékeny vagy kipirosodásra hajlamos a bőrük. A legjobb választás egy szérum, amiben többféle peptid is megtalálható más hidratáló és bőrnyugtató összetevőkkel együtt (betain, elasztin, panthenol). Ennek az az oka, hogy a peptides hidratáló krémekhez hasonlóan a szérumok is a bőrön maradnak, lehetővé téve az aktív összetevők teljes felszívódását és a hatékonyabb eredményt.

    Mutatjuk a Solanie Mesopeptide sorozatának legnépszerűbb elixírjeit:

    Logo