0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Hibátlan szépség - Bőrápolás 40 évesen. Mire figyelj?

40 éves korban mutatkozik meg leginkább bőrödön, hogyan éltél és milyen bőrápolási rutint követtél ezidáig. Biztosan Te is tudod, hogy a genetikán túl az életmódod, a környezeti hatások, az arcápolási rutinod és a stressz is erős hatással van az öregedésre. 40 évesen már fokozott figyelmet kell szentelni a bőrápolásnak és a szervezeted belső ápolásának is.

Hibátlan szépség - Bőrápolás 40 évesen. Mire figyelj?

Bőröd vízmegtartó képessége tovább csökken, így egyre szárazabb lesz, láthatóan veszít feszességéből és rugalmasságából. Kialakulnak a ráncok, sajnos a gravitáció is megteszi hatását, az arcod elkezd megereszkedni. Ilyenkor már szükség van a bombabiztos hatóanyagokra, antioxidánsokra, látványosabb arckezelésre és még több vitaminra.

Kezelési protokoll

Kombinált arckezelés és kémiai hámlasztás

Eljön az idő mikor az otthoni arcápolók már nem elegendőek bőröd feszességének és szépségének fenntartásához. 40 éves korban érdemes sűrűbben meglátogatnod kozmetikusod aki az ultrahangos és mezoterápiás kezeléseknél előtérbe helyezi az anti-ageing szérumokat.

A másik hatásos kozmetikai kezelés a kozmetikus által, professzionális alapanyagokkal végzett kémiai hámlasztás. Ez a fajta kezelés is sokat fiatalít bőrödön, eltünteti a megvastagodott felsőbb réteget, az elhalt hámsejteket, frissebb, puhább bőrt ígér.

Nézd meg hol találod a hozzád legközelebb lévő Solanie kozmetikust: Solanie szalonkereső

Professzionális kozmetikumok otthonra is

Ebben a korban ki kell lépni az alap bőrápolási rutinból és az alapos tisztítást és tonizálást ki kell egészíteni nappali- és éjszakai krémmel, szemápolóval, szérummal pakolásokkal. A professzionális otthoni rutinod összeállításához kérj segítséget Solanie kozmetikusodtól, de van néhány jolly joker kozmetikum, aminek a Te fürdőszobádban is ott a helye.

 

Hatóanyagmustra

Q10

A Q10 az egyik leggyakrabban emlegetett kozmetikai összetevő, nem hiába emlegetik a fialaság részeként. Igen erős antioxidáns-tartalma van, hatalmas szerepet játszik a szervezet energiatermelő folyamataiban, védi a kollagén- és az elasztinrostokat, segít megtartani a bőr nedvességtartalmát, emiatt pótlására idősebb korban kiemelt figyelmet érdemes fordítani. A fentieken túl védelmet jelent a szabadgyökök ellen. (Ha kérdésed van a  szabadgyököket illetően, olvass bele korábbi cikkünkbe: Minden, amit eddig nem tudttál a szabadgyökökről) Fokozza a sejtaktivitást, mellyel pozitívan befolyásolja a regenerálódó képességüket.

 

Növényi őssejtek

A kozmetikában használt őssejt hatóanyagok vitalizálni tudják a bőröd őssejtjeinek közvetlen környezetét. Csökkentik az oxidatív sejtkárosodást és a szabadgyökök képződését.  A Solanie almás és argán növényi őssejtes sorozata magas hatóanyagtartalmával a bőr saját őssejtjeit vitalizálják, így segítve azok normál működésének fenntartását és kiaknázva a bennük rejlő bőrmegújító hatást.

Kaviár

A kaviár sejtszintű felépítése kísértetiesen hasonlít a bőr felépítésére: egyaránt 50-70%-ban tartalmaz vizet, egymáshoz hasonló százalékban tartalmaz zsírokat, fehérjét és nyomelemeket is. Ránctalanító, hidratáló, sejtregeneráló, lassítja az öregedési folyamatokat és fokozza a bőr nedvességmegkötő képességét. Végső soron sima, élettel teli feszes bőrt varázsol. Nem hiányozhat egyetlen negyvenes nő fürdőszoba polcáról sem!

 

Ápold belülről is szervezeted, ebben segítséget nyújtanak szépségvitaminjaink:

Logo