0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Minden, amit eddig nem tudtál a szabadgyökökről

Mik azok a szabadgyökök, hogyan küzdj a káros hatásuk ellen? Milyen szerepük van az antioxidánsoknak? Na és mi az oxidatív stressz? A szabadgyök fogalma, ma már nem újdonság, mindannyian hallottunk már róla, az utóbbi években ezek a kis molekulák lettek az egészségünk legfőbb ellenségei. Mindenki tisztában van azzal, hogy szabadgyökök károsak és megbetegítik a szervezetet. De érdemes tisztában lenni azzal is, hogyan védekezhetünk ellenük!

Minden, amit eddig nem tudtál a szabadgyökökről

A szabadgyökök mindenhol előfordulnak a szervezetben, de legtöbbször a bőrápolás kapcsán találkozhatsz velük.

A témát Tamás Eszter Solanie üzletfejlesztési kapcsolattartóval, kozmetikussal fogjuk körbe járni.

Mik azok a szabadgyökök?

A szabadgyököket úgy kell elképzelni, mint agresszív, nagy reakcióképességű oxigénmolekulák hadát, amelyek kémiailag reaktívak. Ha nem tudnak kapcsolódni (instabilak), akkor elkezdik károsítani a sejteket, a proteineket vagy a DNS-t azáltal, hogy atomokat csennek el tőlük. Sejtméregnek is hívják őket szövetkárosító tevékenységük miatt.

A szabadgyökök képződése a normális anyagcsere-folyamatokhoz köthető, végtére is saját sejtanyagcserénk melléktermékei. De ennek a folyamatnak számos külső tényező is „kedvez”: dohányzás, ultraibolya és radioaktív sugárzás, túlzott alkoholfogyasztás, stressz (munkahelyi, szociális stb.), vegyi anyagok, környezetszennyezés.

Mi az oxidatív stressz?

Ha a szervezetben zajló oxidációs folyamatok és az ezek megakadályozását végző antioxidánsok közötti egyensúly az előbbiek javára felborul, azaz az antioxidánsok nem tudják lekötni a szabadgyököket, akkor beszélünk oxidatív stresszről. Ennek hatására felborul a bőrünk egyensúlya, romlik védekezőképessége, ami pedig az idő előtti öregedéshez vezet. A sejtszintű regeneráló mechanizmusok lelassulnak, a kevésbé egészséges bőrsejtek képződése előbb-utóbb bőrproblémákhoz, korai öregedéshez vezet.

Mi a szerepe az antioxidánsoknak a szabadgyökök elleni küzdelemben?

Az antioxidánsok (szabadgyökfogók) védik a bőrt a szabadgyökök káros hatásaitól, lassítják a sejtkárosodást.

A bőr és a táplálkozás szorosan összefügg. Ha olyan táplálékokat fogyasztunk, amelyekből a létfontosságú mikrotápanyagok hiányoznak, az nemcsak a szervezetünk számára jár súlyos következményekkel, hanem a bőrünkre nézve is káros. Sőt, először bőrünkön jelennek meg a tünetei: gyulladások alakulnak ki, hamarabb lesz petyhüdt, ráncos, és nagyobb a bőrrák kialakulásának kockázata is.

Ezért nagyon fontos, hogy természetes eredetű tartalmas táplálékot vegyünk magunkhoz és antioxidáns összetevőkben gazdag kozmetikumokat válasszunk. Ezek a szérumok vagy krémek támogatják az egészséges bőrműködést, a környezeti ártalmakból származó szabadgyökök lekötődését elősegítő antioxidáns-kivonatokat tartalmaznak (ezek például a A-, C- és E-vitaminok, ferulinsav, resveratrol, niacinamid, zöld tea).

Mely termékeket ajánlanád?

A Solanie szőlő-hialuron termékcsaládot a modern városi lét hívta életre. A sorozat tagjai maximális védelmet nyújtanak a káros környezeti hatások ellen. Erős antioxidáns hatásukkal gátolják a bőrsejtek oxidatív károsodását és fokozzák a bőr immunvédekező képességét. Szabadalmaztatott TO Complex® tartalommal közömbösítik a bőr sejtjeire káros szabadgyököket. A multifunkciós emulgens fokozza a vízmegkötő-képességet és fenntartja az egészséges bőr barriert. A hozzáadott hármas hatású hialuronsav megköti az értékes nedvességet.

 A szőlő-hialuron sorozat hidratál, feltölti a ráncokat, maximális védelmet jelent, magas vízmegkötő képességű hármas hatású hialuronsavat tartalmaz, hozzájárul az egészséges bőr barrier kialakításához és fenntartásához.

Logo