
INCI megnevezése: Urea
Néha karbamidként is ismert, a karbamid egy olyan molekula, amelyet a szervezet önmaga is termel a bőr természetes hidratáló faktorának (NMF) részeként, amely az egészséges barrier alapja. Manapság a karbamid a bőrápoló termékekben használt egyik leggyakoribb hidratáló összetevő.
Segít helyreállítani a bőr lipidgátját, megakadályozza a nedvességvesztést, javítja a bőr puhaságát.
Gazdag oldott szulfidokban, nyomelemekben. Egészségmegőrzésben és szépségápolásban is ideális.
Légtérfertőtlenítő, nyugtató, szorongásoldó, emésztést segítő, bőrtonizáló és antioxidáns.
Segít a bőrnek megtartani a nedvességet, ezáltal puhává, simává és rugalmassá téve azt.