
INCI megnevezése: Titanium dioxide
A titán-dioxid természetes formában előforduló ásványi anyag a Földön: valójában ez a 9. legnagyobb mennyiségben előforduló kémiai elem a földkéregben. Használható a kozmetikában UV szűrőként vagy fehér színezőként. Ha UV-szűrőről van szó, akkor nanorészecskék formájában redukálható: a CSSC 2014-től engedélyezte a titán-dioxid nanorészecskék formájában történő használatát a napvédő krémekben, 25%-nál kisebb koncentrációban.
A 2016. júliusi 2016/1143 EK-rendelet felmentette a titán-dioxid ilyen formában történő használatát a kozmetikumokban. A nanorészecskék méretűre redukált titán-dioxid a BIO minősítésű kozmetikumokban is engedélyezett, és lehetővé teszi az ásványi szűrő által okozott csúnya fehéres hatás kiküszöbölését, ha mikrometriás állapotában, azaz eredeti méretében használják. Felhívjuk figyelmét azonban, hogy a gyártó köteles feltüntetni (NANO) vagy [NANO]-t az összetevő neve mellett az INCI listán, ha ez a helyzet.
2006-ban a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (IARC) a titán-dioxid TiO2-t a belélegezve, mérettől függetlenül a „lehetséges rákkeltő anyagok” csoportjába sorolta. Kozmetikumok esetén, a bőrön át való felszívódáskor ez a veszély nem áll fenn.
A citrom héjából nyert légtérfertőtlenítő, bőrtonizáló, összehúzó, tisztító hatású illóolaj.
Hatékony vízmegkötő, fenntartja a bőr hidratáltságát, rugalmasságát, egészségét így csökkenti a ráncokat.
Hatékonyak a bőr ragyogásának fokozásában, a bőrtónus kiegyenlítésében. Erős antioxidánsok.
INCI: Maltodextrin, Lactobacillus Ferment Paraprobiotikus Lactobacillus-fermentátum a bőr mikrobiomjának