
INCI megnevezése: Panthenol
A B5-vitamin, kozmetikai formájában Panthenol néven is ismert, népszerű összetevő hidratáló, nyugtató és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt. A Panthenol könnyen felszívódik a bőrbe, mély hidratálást biztosítva, amely segít megőrizni a bőr puhaságát és rugalmasságát.
Emellett támogatja a bőr gyógyulását, így különösen hasznos száraz, irritált vagy érzékeny bőrre. Rendszeres használatával a Panthenol erősíti a bőr védőrétegét, csökkenti a nedvességvesztést, és védelmet nyújt a környezeti hatásokkal szemben.
Szintetikus peptid, amely csökkenti a gyulladást elősegítő interleukinok (IL-6 és IL-8) képződését.
Természetes hidratáló és nyugtató összetevő, segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát.
A sejtek hatékonyságának növelésével nőveli a kollagén termelődését a bőrben.
Fiatal tealevelek kivonata, amely antioxidánsokban, például katechinekben és polifenolokban gazdag.