
INCI megnevezése: Olea europea fruit oil
Az olajfa a béke, a bölcsesség, a termékenység, a jólét, a szerencse és a győzelem szimbóluma a Földközi tenger medencéjéből származó gyógy- és haszonnövény.
Az olívaolajat alkalmazhatjuk a bőrápolásban hogy hidratálja és tisztítsa, bőrtípustól függetlenül. E-vitamint, antioxidánsokat és olyan vegyületeket tartalmaz, mint a szkvalén és az oleokantál, amelyek megakadályozzák az öregedést és helyreállítják a bőrkárosodást. Az olívaolaj nem mérgező, antimikrobiális és hipoallergén.
Az olivaolaj a fő alapanyaga a híres Marseille-i és Aleppo-i szappannak.
Széles spektrumú fertőzésgátló, keringést serkentő, melegítő illóolaj édes, fűszeres illattal.
A damaszkuszi rózsa illóolaj lepárlásakor keletkezik a rózsavíz is, más néven hidrolátum.
Hidratáló, harmonizáló, gyulladáscsökkentő, erősíti a bőr barrierjét és fékezi a bőr öregedését.
Az azelainsav vízben oldódó származéka. Faggyúszabályozó, csökkenti a zsírosodást és a pattanásokat.