Menthol

Menthol

INCI megnevezése: Menthol

A mentol a bőrápolásban és gyógyászati készítményekben hűsítő és nyugtató hatásáról ismert összetevő. Amikor a bőrre kerül, stimulálja a hidegérzetet kiváltó receptorokat, ami frissítő, hűs érzetet ad. Ez a tulajdonság segít enyhíteni a bőrirritációt, viszketést és az enyhe fájdalmat. Mentolt gyakran alkalmaznak fájdalomcsillapító krémekben, sportkrémekben és gyulladáscsökkentő termékekben, mivel ideiglenesen eltereli a figyelmet a fájdalomról, így csillapítva az érzést.

Ezen kívül a mentol enyhe antimikrobiális hatású is, ami előnyös lehet bizonyos bőrproblémák esetén. Fontos megjegyezni, hogy érzékeny bőrűeknél irritációt okozhat, ezért érdemes óvatosan használni.

Menthol hatóanyagot tartalmazó termékek:
  • Azonnali hidratálást és hosszan tartó bőrkomfortot biztosító biopolimer.

  • Segít a bőrnek megtartani a nedvességet, ezáltal puhává, simává és rugalmassá téve azt.

  • A barátcserje terméskivonata bioaktív összetevőinek köszönhetően hozzájárulhat a női hormonális egyensúly támogatásához.

  • Feltölti a ráncokat, normalizálja a bőr differenciálódásához szükséges kulcsfontosságú fehérjéket.

SimplePay

Válassz országot

A Kosár tartalma

A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Fiókom