Mangóvaj (INCI megnevezése: Mangifera Indica (Mango) Seed Butter)
A mangó gyakran használt kozmetikai alapanyag, különösen a magjából készült mangóvaj és a mangó kivonat formájában. Mindkettő gazdag tápanyagokban és különböző bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik.
A mangómagból kinyert vaj sűrű, krémes textúrájú és tele van zsírsavakkal, például olajsavval és sztearinsavval, amelyek rendkívül jó hidratálók. A mangóvaj segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát, puhítja és táplálja a bőrt, miközben védelmet nyújt a külső károsító tényezők ellen. Gyulladáscsökkentő hatása révén kiváló az irritált, száraz vagy ekcémás bőr ápolására, és gyakran alkalmazzák ajakbalzsamokban, testápolókban és arckrémekben.
Mangó kivonat (INCI megnevezése: Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract)
A mangó gyümölcséből készült kivonat antioxidánsokban gazdag, mint a C-vitamin, amely védi a bőrt a szabad gyökök káros hatásaitól és segíthet a bőr fiatalos megjelenésének megőrzésében. Emellett enyhe hámlasztó hatással bír, így segíthet a bőr ragyogásának fokozásában, miközben gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket. A mangó kivonatot gyakran használják öregedésgátló és hidratáló termékekben, mivel revitalizálja és frissíti a bőrt.
Enzimatikus hámlasztó növényi kivonat, eltávolítja az elhalt hámsejteket és ragyogóvá teszi a bőrt.
A páfrányfenyő Kínában őshonos, ahol évezredek óta használják a hagyományos gyógyászatban.