
INCI megnevezése: Prunus Amygdalus Dulcis Oil
A mandulaolaj erősen lágyító hatású, ami azt jelenti, hogy segít egyensúlyban tartani a bőr nedvességfelvételét és vízvesztését. Omega-3 zsírsavai elősegítik a bőr barrier funkcióját, megőrzik a hidratáltságot és védenek az allergénektől.
Légtérfertőtlenítő, nyugtató, szorongásoldó, emésztést segítő, bőrtonizáló és antioxidáns.
Természetes ásványi anyag, a kozmetikában UV szűrőként vagy fehér színezőként alkalmazzák.
Az EGF a bőrben természetes módon is jelen lévő jelátvivő molekula.
Kénben gazdag természetes eredetű anyag, amelyet zsíros és problémás bőr kezelésére használnak.