INCI megnevezése: Almond Proteins and Hydrolyzed Sweet Almond Protein
A hidrolizált édes mandula fehérje egy enzimes vagy kémiailag hidrolizált fehérje, amelyet édesmandula magjából vonnak ki. Vizes oldata átlátszó borostyánsárga folyadék, enyhe szaggal.
Az édesmandulából származó poliszacharidok és peptidek molekuláris hálózata, a hidrolizált édes mandula fehérjét nyugtató és izoláló tulajdonságai miatt használják. Bőrápoló termékekbe (mosószer, krém, gél) beépítve védő és hidratáló szerként működik.
A hajápoló termékekben az édesmandula fehérje kondicionáló és szerkezetátalakítási hatást fejt ki. A tisztítószerekben csökkenti a hagyományos felületaktív anyagok bőrirritációját és javítja a bőr tolerálhatóságát.
Flavonoidokban, poliszacharidokban gazdag, segíti a sejtcserét, elősegíti az új bőrsejtek növekedését.
Revitalizálja az elöregedett fibroblasztokat, újraaktiválja a kollagén I, III és elasztin szintézist.