
INCI megnevezése: Lanolin
A lanolin a szőrszálakat viaszszerű réteggel vonja be, hogy megvédje az állatok bőrét a nem kívánt időjárási hatásoktól. A lanolint, más néven gyapjúviaszt (INCI: LANOLIN), védő és ápoló tulajdonságai miatt gyakran használják száraz és érdes bőr ápolására szolgáló kozmetikai termékekben. Bőrlágyító, bőrpuhító (emolliens), nedvességmegkötő, emulgeáló.
Ethylhexyl Triazone Korszerű, rendkívül hatékony UVB-szűrő.
Az azelainsav vízben oldódó származéka. Faggyúszabályozó, csökkenti a zsírosodást és a pattanásokat.
Abszorbensként, viszkozitásszabályozóként és térfogatnövelőként alkalmazott természetes anyag.
Nyugtató ásványi anyagokkal és hidratáló cukrokkal fokozza a bőr természetes vízmegkötő képességét.