A kaviár szó a „khaya” és „dar” szavakból ered, amik perzsa nyelven halikrát és gyermek születését jelentik. A kaviár a világ egyik legínycsiklandóbb csemegéi közül, régóta luxusnak számít.
A kaviár tisztított és sózott halikra. A kaviárnak két alapvető fajtája létezik: a valódi tokfélékből fejtett fekete, és a lazacfélékből nyert vörös. A kaviár kivonat luxus összetevő a bőrápolásban, amely gazdag aminosavakban, peptidekben, antioxidánsokban és esszenciális zsírsavakban. Segíti a bőr hidratálását, serkenti a sejtek megújulását, és javítja a bőr rugalmasságát. Az antioxidánsoknak köszönhetően védi a bőrt a környezeti károsodásoktól, hozzájárulva a fiatalosabb megjelenéshez.
Töltsd fel bőröd értékes tápanyagokkal és add vissza fiatalos ragyogását a kaviár segítségével!
A kaviár hagyományosan a gazdagság és a fényűzés szimbólumának tekinthető, pláne azért, mert napjainkban ritkaságnak számít, így még inkább értékes, és használata igazi luxus. A kaviár sejtszintű felépítése kísértetiesen hasonlít a bőr felépítésére: egyaránt 50-70%-ban tartalmaznak vizet, sőt, egymáshoz hasonló százalékban tartalmaznak zsírokat, fehérjét és nyomelemeket is.A kaviár vitaminjai (A, D, B1, B2, B6);mikroelemei (réz, cink, foszfor, szilícium) és a fehérjéket felépítő aminosavai (glicin, lizin, hisztidin, arginin, aszparagin).