
INCI megnevezése:
Már az egyiptomiak és a görögök is használták ezt a ma általánosan elterjedt fűszernövényt, amely különösen a mediterrán konyhában népszerű. A Thymus nemzetség különböző fajaiból nyerik a kakukkfűolajat, melynek fő hatóanyagai: timol, carvacrol, linalol, geraniol. A kakukkfű leveléből vagy virágából származó kivonat erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezhet.
Enzimatikus hámlasztó növényi kivonat, eltávolítja az elhalt hámsejteket és ragyogóvá teszi a bőrt.
Hidratáló, harmonizáló, gyulladáscsökkentő, erősíti a bőr barrierjét és fékezi a bőr öregedését.
Bőrápoló hatóanyag, amely segít a bőrnek megtartani a vizet, és így kellemesen hidratált marad.
A bőr rugalmasságáért felelős fehérjéből, az elasztinból hidrolizált, a bőrbe felszívódó formátum.