
INCI megnevezése: Chondrus crispus (vörös alga) kivonat
A Chondrus Crispus kivonat a testápolási és kozmetikai iparban használt egyik leghasznosabb összetevő. Elsősorban a bőr hidratálására használják, illetve az öregedés látható jelei ellen is küzd. Ez az összetevő gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban, amelyek elősegítik a bőr egészségesebbé és tápláltabbá válását. A Chondrus Crispus kivonat általában olyan termékekben található, mint a hidratálók, szérumok és maszkok. Ír mohakivonatként is ismert, és jellemzően átlátszó vagy félig átlátszó, gélszerű anyagra hasonlít.
Nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású, segít az irritált bőr helyreállításában.
C-vitamin és polifenol tartalmú gyümölcs, melynek kivonata kiváló antioxidáns forrás a bőr számára.
Szintetikus tartósítószer, amelyet széles körben használnak a kozmetikai és bőrápolási termékekben.
Serkenti a kollagéntermelést, javítja a bőr feszességét, rugalmasságát és fokozza a vérkeringést.