
INCI megnevezése: Inulin
Az inulin egy természetes poliszacharid és prebiotikum, amelyet elsősorban olyan növényekből nyernek, mint a cikóriagyökér. A kozmetikai iparban kiváló hidratáló és bőrkondicionáló összetevőként használják. Prebiotikus tulajdonságainak köszönhetően segít támogatni a bőr felszínén lévő mikrobiom egészségét, elősegítve a hasznos baktériumokat és gátolva a károsakat.
Ez javíthatja a bőr védőrétegének működését, csökkentheti az érzékenységet és fokozhatja a bőr általános egészségét. Hidratáló tulajdonsága miatt vonzza és megtartja a nedvességet, sima és puha érzetet biztosítva a bőrnek.
Tápláló, antioxidánsokban gazdag, könnyen felszívódó olaj bőr, haj és babaápoláshoz.
Gyógynövények értékes hatóanyagait a bőrápolásban ősidők óta alkalmazzák.
Erőteljes hidratáló, összehúzó, gyulladásgátló, faggyú és pigment szabályozó növényi kivonat.
A vízgőz desztillációval készülő frissítő hatású illólaj fő hatóanyagai: menthol, menton.