
INCI megnevezése: Hydrolyzed Elastin
A hidrolizált elasztin egy olyan bőrápolási összetevő, amelyet az elasztin fehérje kisebb molekulájú formában való előállításával nyernek, így könnyebben felszívódik a bőrbe. Az elasztin a bőr természetes rugalmasságáért felelős, és a hidrolizált változata segít javítani a bőr feszességét, hidratáltságát és simaságát. Emellett támogatja a bőr természetes kollagén- és elasztinszintjét, ezáltal hozzájárul a fiatalosabb megjelenés fenntartásához, és különösen előnyös lehet az öregedésgátló termékekben.
Az alfa hidroxi savak bőrmegújító, hidratáló és hámlasztó tulajdonságuk miatt népszerű hatóanyagok.
Zsírsavai elősegítik a bőr barrier funkcióját, megőrzik a hidratáltságot és védenek az allergénektől.
Az olajban található antioxidánsok és tokoferolok segítenek megelőzni a bőrfertőzéseke.
Nyugtatja és csillapítja az irritált bőrt, enyhíti a kipirosodását, gyulladását.