
INCI megnevezése: Glycin
A glicin az összes aminosav közül a legkisebb, amely könnyen áthatol a bőr pórusain. Ezért nagyon hasznos a nedvesség megtartása a bőrön belül. Sőt, érdekes tudni, hogy a bőr fontos fehérjéjének, a kollagénnek az egyik összetevője a glicin.
A glicin más aminosavakkal, valamint cukrokkal és elektrolitokkal alkotja a bőr természetes hidratáló faktorát (NMF). Tehát, ha a glicin, mint kozmetikai összetevő, javítja a bőr nedvességmegtartását.
A vízgőz desztillációval készülő frissítő hatású illólaj fő hatóanyagai: menthol, menton.
Felületaktív, habzó anyagok, melyek kiváló alternatívái a szulfát tartalmú tenzideknek.
Szintetikus tartósítószer, amelyet széles körben használnak a kozmetikai és bőrápolási termékekben.
C-vitamin és polifenol tartalmú gyümölcs, melynek kivonata kiváló antioxidáns forrás a bőr számára.