INCI megnevezése: Prunus Amygdalus Dulcis Oil
A mandulaolaj erősen lágyító hatású, ami azt jelenti, hogy segít egyensúlyban tartani a bőr nedvességfelvételét és vízvesztését. Omega-3 zsírsavai elősegítik a bőr barrier funkcióját, megőrzik a hidratáltságot és védenek az allergénektől.
A mandulafa édes változatának (Prunus Amygdalus Dulcis Oil) terméseiből préselt olaj az egyik legkedveltebb kozmetikai alapanyag. Meghatározó komponense az omega 9 olajsav. Segíti a gyulladások leküzdését, az immunrendszer megerősödését, és bizonyos öregedésgátló antioxidáns hatással is rendelkezik. E-vitamin tartalma közepesnek mondható, de a bőr számára az egyik legkönnyebben hasznosuló formáját az alfa-tokoferol alkotja, ami szintén erős antioxidáns képességgel rendelkezik. Palmitin- és sztearinsav tartalma miatt kifejezett zsírozó hatással bír, ami alkalmassá teszi a sérül illetve érzékeny, akár bababőrök ápolására. Krémekben alkalmazva selymes, hidratált érzetet biztosít.
Erős bőrfehérítő szer, amely antioxidánsként és tirozináz inhibitorként működik.
Zsírsavakból álló komplex alapanyag, amely főként linolsavból és linolénsavból tevődik össze.