
INCI megnevezése: Zinc PCA
A cink-PCA teljes formája a cink-pirrolidon-karbonsav. Ez egy természetes vegyület, amely hozzájárul a bőr feszesítéséhez. Ez az összetevő köztudottan gyengéd a bőrhöz. Faggyúszabályozó (akár korpásodás elleni) tulajdonságai miatt használják. Gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságai miatt is javallott a pattanások és a különböző bőrproblémák leküzdésére. Biotermékekben engedélyezett.
Segít a bőrnek megtartani a nedvességet, ezáltal puhává, simává és rugalmassá téve azt.
C-vitamin és polifenol tartalmú gyümölcs, melynek kivonata kiváló antioxidáns forrás a bőr számára.
Enzimatikus hámlasztó növényi kivonat, eltávolítja az elhalt hámsejteket és ragyogóvá teszi a bőrt.
Segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, ezáltal simább és ragyogóbb bőrfelületet eredménye.