
INCI megnevezése:
Kiemelkedő bőrnyugtató, gyógyító és öregedésgátló tulajdonságai miatt különösen kedvelt a kozmetikai iparban. Gazdag aminosavakban, béta-karotinban és antioxidánsokban, így segít a sérült bőr helyreállításában, a kollagéntermelés fokozásában és a bőr hidratálásának javításában. A legenda szerint a tigrisek ebben a növényben hemperegtek meg, hogy sebeket gyógyítsanak, ami inspirálta a növény hagyományos bőrgyógyító felhasználását.
Ez a "csodanövény" gyakran megtalálható az irritált vagy érzékeny bőrt nyugtató, a bőrpírt csökkentő és a bőr rugalmasságát javító termékekben. Gyulladáscsökkentő és fiatalító hatása miatt népszerű a modern bőrápolásban.
A haj keratinjának és a bőr kollagénjének egyik elsődleges építőköve. Természetes hidratáló faktor.
Lipideket, fehérjéket, vitaminokat, antibakteriális összetevőket és ásványi anyagokat tartalmaznak.
A tömjén illóolaj nyugtató hatása miatt jól alkalmazható érzékeny vagy irritált bőr kezelésére.
Vitaminokban gazdag gyógynövénykivonat az érzékeny bőr megnyugtatására.