
INCI megnevezése: Allantoin
Mi az az allantoin?
Az allantoin (Urea, (2,5-dioxo-4-imidazolidinyl) egy fehérje-anyagcsere folyamán létrejövő anyag, amely megtalálható az emlősök vizeletében és számos növényben (vadgesztenye kéreg, fekete nadálytő gyökér és spanyol pozdor, juhar, búzacsíra stb.). A fehér szagtalan anyag vízben és zsírban oldható.
Az allantoin bőrre gyakorolt hatása:
Az allantoin egy hidratáló, nyugtató, regeneráló összetevő, amely hozzájárul az egészséges bőrfunkciók megtartásához. Jótékony hatása miatt számos kozmetikai és testápolási termékben használják. Csökkenti a bőr irritációját, növeli a hidratáltságát, ezáltal fékezi az idő előtti öregedést a bőrben.
Biológiai válaszindító eszköz a kozmetikus kompetencián belül.
A propolisz egy méhek által készített, növényi gyantákból származó természetes anyag, amely segíthet megnyugtatni a bőrt
A bőr rugalmasságáért felelős fehérjéből, az elasztinból hidrolizált, a bőrbe felszívódó formátum.
Hidratáló növényi kivonat a simább bőrfelszínért.