0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Vitaminok szerepe az őszi bőrápolásban – interjú Tamás Eszterrel

A vitaminoknak és ásványi anyagoknak nélkülözhetetlen szerepe van szervezetünk zavartalan működésében. Az őszi bőrápolásban is kiemelt szerepet kapnak, rendszeres fogyasztásukkal a bőröd hosszútávon egészségesebb és fiatalosabb lesz. A vitaminok megőrzik az üdeségét, küzdenek a szabadgyökök ellen, fokozzák a kollagén termelést, védenek a káros sugarak ellen, ránctalanítanak, feszesítenek és vitalizálnak. Az ősz sem telhet el vitaminok nélkül!

Vitaminok szerepe az őszi bőrápolásban – interjú Tamás Eszterrel

Ősszel a szervezetednek és bőrödnek sokkal több vitaminra van szüksége, mint az év más időszakában, szedésük egész évben ajánlott, de ősszel kifejezetten fontos. A vitaminhiány kellemetlen tünetekkel jár, melyek azonnal meglátszanak a bőrödön, a hajadon és a körmeiden is.

Tamás Eszter kozmetikussal jártuk körbe a témát és beszélgettünk a legfontosabb vitaminok szerepéről is, melyek meghatározó szerepet töltenek be az őszi bőrápolásban.

Melyek a legfontosabb őszi bőrápoló vitaminok?

Ez nehéz kérdés, szinte minden vitamin fontos, ha bőrápolásról beszélünk. Kiemelném az A-vitamint, hiszen elengedhetetlen szerepe van a hámsejtek megújulásában és elősegíti a bőr regenerálódását. Hozzájárul az öregedési foltok eltüntetéséhez, egészségesen tartja a bőrt, a hajat és a fogínyt. Az E-vitamin ápolja és megőrzi a bőr fiatalságát, késlelteti az öregedést és védelmet biztosít a környezeti ártalmakból származó szabadgyökök ellen. Ősszel a C-vitamin fogyasztása kötelező, erősíti az immunrendszert, fokozza a kollagén termelést, a C-vitamin hatására a bőr rugalmasabb, feszesebb, élettel teli és fiatalosabb lesz.

Mi történik a bőrünkkel vitaminhiány esetén?

A vitaminhiány tüneteinek bőrön megmutatkozó jelei, a viszkető, kipirosodott, hámló és feszülő bőrérzet. Érdemes intő jelnek venni, ha fentiek közül bármelyiket észleled, mert levertség, fáradékonyság, súlyosabb esetben csontritkulást, immunrendszer gyengülést is okozhat.

Milyen szerepük van az antioxidánsoknak az őszi bőrápolásban?

Az antioxidánsok elsődleges feladata a káros szabadgyökök semlegesítése, megkötése. Az antioxidánsok a bőrbe jutva még az előtt képesek megkötni a szabadgyököket, hogy azok súlyos kárt  okoznának a bőrben.

Ha már a szabadgyököket említetted, hogyan jönnek létre és milyen szerepük van a bőrápolásban?

A káros környezeti tényezők - mint például az UV sugárzás, a szmog, a dohányzás - hatására szabadgyökök szabadulnak fel a bőrben. Alapvetően a szabadgyökökre szükség van a szervezetünkben, hiszen különböző fontos funkciókat látnak el, azonban túlzott mennyiségben való termelődésük az egyik fő oka a bőröregedésnek. Érdemes szőlőmagolaj tartalmú professzionális kozmetikumokat használni, ugyanis a leghatásosabbak a szabadgyökök ellen. A szőlőmagolaj megszünteti a szabadgyökök által okozott láncreakciókat, megakadályozza az emberi sejtek és szövetek károsodását, idő előtti öregedését.

 Termékajánlatunk

Logo