0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Védd kezeidet, ha azt a szappan és kézfertőtlenítő kiszárította

A rendszeres kézmosás az egyik leghatékonyabb formája, hogy a bőrön felhalmozódó kórokozókat semlegesíteni tudd. Választhatsz szappant, vagy alkoholos kézfertőtlenítőt az eredmény szinte ugyan az. A baktériumok, gombák, vírusok és zavaró szennyeződés mennyisége minimalizálódik a bőrfelületen. Mondhatnánk, hogy hurrá, de sajnos a helyzet nem ilyen egyszerű….

Védd kezeidet, ha azt a szappan és kézfertőtlenítő kiszárította

A megszokottnál gyakoribb kéztisztítással ugyanis bőrünk értékes védelmi rendszerét károsítjuk. A lúgos szappanok és alkoholos kézfertőtlenítők ugyanis oldják a bőrfelszíni lipid réteget és ezzel együtt a bőr nem kívánatos vízvesztését okozzák. Extrém esetekben a bőr berepedezik, ekcéma is kialakulhat, mely állapot innentől nem csak melegágya lesz a kórokozóknak, de nehezen visszafordítható is.

Ahhoz, hogy a bőr kiszáradását megelőzd fontos, hogy egyensúlyt találj a kéztisztítás és ápolás között. Ha nap közben nem is, de esténként mindenképpen használj zsírosabb kézkrémeket – lehetőség szerint a regenerálást támogató hatóanyagokkal – hogy amíg pihensz, addig kezeid stressznek kitett érzékeny bőre „gyógyulni”, hidratálódni tudjon.

A krémekben található zsírok/lipidek a bőrfelszínt finoman bevonva megakadályozzák, hogy az értékes nedvesség kipárologjon, a hidratáció nem kívánatos módon csökkenjen. Ugyanakkor a bőr természetes rendszerébe „beépülve” járulnak hozzá az egészséges bőrszerkezethez és a bőrszárazság megakadályozásához.

Az olyan összetevők, mint a panthenol, vagy a kamilla a már kialakult irritációt csökkentik, optimálisabb esetben a megelőzést segítik. Minimalizálják a kipirosodást, viszketést és a bőr érzékenységét. Kombinált hatásokkal segítik a bőr megnyugtatását. A különféle olajok, zsírozó hatásukon kívül legtöbbször antioxidáns összetevőikkel védik a bőrsejteket és járulnak hozzá a bőr egészségéhez.
Egy kézkrém tehát minden esetben jól jön. Az extrém módon, szappanokkal és kézfertőtlenítőkkel tisztított kéznek pedig kötelező ápoló!

Logo