0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

TAVASZI BŐRÁPOLÁS – AVAGY HOGYAN VÁLTSUK ÁT BŐRÁPOLÁSI RUTINUNKAT TAVASZI ÜZEMMÓDBA!

Ahogy a természet ébredezni kezd, megjelennek az első tavaszi napsugarak, mi is vágyunk a megújulásra és az üde, egészségesen ragyogó arcbőrre. Ám a hosszú téli hónapok nem múltak el nyomtalanul, bőrünk még magán viseli tüneteit: fakóbb, fénytelenebb, szárazabb, helyenként érdessé válhat és szinte energiáért kiált.

TAVASZI BŐRÁPOLÁS – AVAGY HOGYAN VÁLTSUK ÁT BŐRÁPOLÁSI RUTINUNKAT TAVASZI ÜZEMMÓDBA!

Aggodalomra semmi ok, mert a megfelelő tavaszi bőrápolási rutin kialakításával nemcsak egészséges, üde lesz a bőrünk, hanem már a nyári hónapokra is felkészíthetjük.

Természetesen a rendszeres otthoni bőrápolás és a kozmetikai kezelések mellett, belülről is támogatnunk kell a megújulást minél több, lehetőleg szezonális zöldség, gyümölcs fogyasztással vagy célzott vitaminkúrákkal.

HA TAVASSZAL IS RAGYOGÓ, ÉLETTEL TELI BŐRRE VÁGYSZ, AZ ALÁBBIAKAT ÉRDEMES MEGFOGADNI:

1. Kezdj el okosan hámlasztani!

A tavasz a legjobb időszak arra, hogy ragyogóvá tegyük a télen fakóvá vált, megvastagodott bőrt, ami így újra fellélegzik, javul az áteresztőképessége. Ez azért fontos, mert ez után jobban és mélyebbre tudnak beszívódni a szérumok és krémek aktív hatóanyagai. A kémiai és fizikai hámlasztás egyaránt beépíthető a tavaszi bőrápolási rutinba, de a legjobb, ha egy kémiai (gyümölcssavas) és mechanikai peelinget egyesítő krémes radírt használunk heti egyszer.

Ügyeljünk arra, hogy ne vigyük túlzásba, mert bőrünk először azzal jelez, hogy előbb kifényesedik, majd a túlbuzgó hámlasztással irritálttá válik: elvékonyodik és piros foltok jelennek meg rajta.

2. Jöhetnek a könnyedebb állagú hidratálók!

Az alapos hidratálás minden évszakban kötelező, hiszen az egészséges bőrbarrier feltétele. Míg a téli, hideg hónapokban egy gazdag, krémes hidratáló isteni érzést keltenek, addig a hőmérséklet és a páratartalom növekedésével ez már nem komfortos. Az évszakváltással a hidratáló krémünket is ajánlatos egy könnyedebb, gél vagy lotion állagú textúrára cserélni, amely nem tömíti el a pórusokat és nem hagy zsíros érzetet.  Jöhet minden olyan hatóanyag, ami sok vizet tud a bőrünk mélyébe zárni: ceramidok, hialuronsav, sodium PCA, FUCOGEL®.

Ha nagyon alaposak akarunk lenni a hidratáló krém előtt még egy szérummal is felturbózhatjuk a hatást, hogy bőrünk ne szomjazzon!

Ceramidok: a ceramid a bőrünk hámrétegének, ezen belül a szarurétegének fő összetevője. A ceramidok a koleszterinnel és a telített zsírsavakkal együtt védőréteget képeznek, amely megakadályozza a párolgás miatti túlzott vízveszteséget.

Ceramid tartalmú termékek:

Fucogel®: Magas viszkozitású, biotechnológiai úton, növényi alapanyagokból előállított nagy molekulatömegű poliszacharid. Különösen hatékony bőrnyugtató, erőteljes hidratáló hatású, feszesíti a bőrt és újrastrukturálja az arc körvonalait, puha bőrérzetet hagyva maga után.

Fucogel® tartalmú termékek:

Sodium PCA: Egy olyan kozmetikai összetevő, amely természetesen is megtalálható a bőrben és fontos szerepet játszik a bőr hidratálásában és nedvességmegtartásában. A természetes hidratáló faktorok (Natural Moisturizing Factors, NMFs) egyike, amelyek a bőr felső rétegében találhatók. Ezek az anyagok segítenek megőrizni a bőr hidratáltságát és puhaságát, valamint megakadályozzák a nedvességvesztést. Hidratáló és bőrtápláló tulajdonságai révén segíthet a bőr hidratálásában és rugalmasságának fenntartásában. Emellett segíthet a bőr védelmében a környezeti hatásokkal szemben és a szárazság okozta irritációk enyhítésében.

Sodium PCA tartalmú termékek:

3. Nem lehet elég korán kezdeni!

Bár egyre melegszik az idő, még mindig enyhének érezzük, és talán fel sem tűnik, hogy milyen erős és káros a napsugárzás. A napsütötte órák száma napról napra növekszik és a szabadban töltött órák óhatatlanul is nyomot hagyhatnak a bőrön. Nem beszélve arról, hogy a bőr korai öregedésének megelőzésében hatalmas szerepet játszik a fényvédelem. A BB krémünk vagy nappali krémünk tartalmazzon SPF-et és azoknak, akik pigmentfoltokkal küzdenek vagy meg akarják előzni a photo-aging káros bőrtünetei, azoknak pedig kötelező egy SPF30-as vagy SPF50-es napozó krém.

4. Végül melyek azok az aktív hatóanyagok, amelyek újjáélesztik a bőrt?

Ilyenkor létfontosságú, hogy építsük be rutinunkba a bőrvédő vitaminokat, amelyek antioxidáns hatásúak. Ha több időt töltünk a szabadban, akkor itt az ideje, hogy feltöltsük antioxidánsokkal, amelyek segítenek megelőzni a bőr idő előtti öregedését és károsodását.

Hialuronsav: Ez az összetevő segít hidratálni és teltebbé tenni a bőrt azáltal, hogy magához vonzza és megtartja a nedvességet.

A vitamin: védi a bőrt, részt vesz az új hámsejtek képződésében, emellett segít megelőzni a pattanásokat és a bőr pigmentációját.

C-vitamin: szabadgyökfogó, aktiválja a kollagénszintézist és befolyásolja az aminosavak anyagcseréjét. Gátolja a melanin szintézisét, amely egyenletes bőrtónust és világosabb pigmentációt eredményez.

Niacinamide: A B3-vitamin egyik formája, segít szabályozni a faggyútermelést és javítja a bőr védő funkcióját, gyulladáscsökkentő hatóanyagai révén hatékonyan kezeli a pattanásokat.

Logo