0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Szabó Gabriella kozmetikusmester bőrápoló tanácsai

Az ősz beköszöntével bőröd teljesen más kozmetikumokat igényel, mint az év többi időszakában. Ősszel a bőr fokozottan ki van téve a szélsőséges belső és külső tényezőknek, mint például a szeles, esős időjárás vagy a száraz, fűtött levegő. Szabó Gabriella kozmetikusmester elárulja a legfontosabb tudnivalókat az őszi bőrápolással kapcsolatban és ajánlásával hoztunk Neked néhány őszi alapkozmetikumot, melyek a Te fürdőszobádból sem hiányozhatnak!

Szabó Gabriella kozmetikusmester bőrápoló tanácsai

Az idő előre haladttával a bőr védekező képessége csökken, ráncok jelennek meg az arcon, a nyakon és a kézfejen, az arc veszít tónusosságából, megereszkedik, a bőr nehezebben gyógyul és sokkal szárazabbá válik. Az időben elkezdett tudatos bőrápolás, minőségi professzionális kozmetikumok rendszeres használata hosszú évekkel kitolja az első ráncok megjelenését. A bőr egészsége és szépsége a minőségi kozmetikumon túl a szervezet belső táplálásán is múlik.

Megkértük Szabó Gabriella kozmetikusmestert, hogy ossza meg, melyek azok az őszi bőrápolási tanácsok, melyekre mindenképpen érdemes figyelmet szentelni.

  1. Kozmetikum használat: az egészséges és szép arcbőr egyik titka az évszaknak és bőrtípusnak megfelelő professzionális kozmetikai termékek használata és az otthoni bőrápoló rutin kialakítása. A bőrápolás fontos eleme a megelőzés, sokan akkor kezdenek el kapkodni, mikor már szemmel láthatóak az első ráncok. A saját életed és önértékelésed tesszed könnyebbé, ha idejében elkezded a prevenciós bőrápolást.

  2. Vitaminpótlás: ősszel kulcsfontosságú a vitamin fogyasztás, erősítik az immunrendszert és bőrszépítő hatásuk megkérdőjelezhetetlen. Megőrzik a bőr üdeségét, küzdenek a szabadgyökök ellen, fokozzák a kollagén termelést, védenek a káros sugarak ellen, ránctalanítanak és vitalizálnak. Fogyassz sok antioxidánst tartalmazó zöldséget és gyümölcsöt, ezenfelül táplálkozásod érdemes kiegészíteni alapvitaminokkal (A-, C-, E-, B-, D vitamin).

  3. Belső hidratálás: ez emberi test tömegének több mint a fele víz, sejtjeinknek és bőrünknek is alapvető alkotóeleme. A nem megfelelő folyadék fogyasztásnak látható jelei a hámló, viszkető, feszülő és kipirosodott bőr. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni milyen fontos szerepe van a folyadék fogyasztásának. Naponta fogyassz minimum 2 liter (lehetőleg szénsav- és cukormentes) folyadékot.

  4. A mindennapi szokásaid: a bőr öregedését nem csak az életkorod, hanem a mindennapi szokásaid is befolyásolják. A dohányzás, a helytelen táplálkozás és alvási szokások mind kihatással vannak bőröd állapotára. A stresszmentes, sportos életmód, kiegyensúlyozott étkezés és a dohányzás elkerülése jótékony hatással van a szervezetre.

  5. Bőrhámlasztás: a bőrmegújulása 28 nap alatt következik be, ez idő alatt a bőr szinte teljesen kicserélődik. A kor előrehaladtával ez a folyamat lelassul, elöregednek a sejtek, pigmentfoltok, májfoltok jelennek meg, a bőr élettelen és fakó lesz. Az AHA savas hámlasztás során a pórusok átmérője csökken, az arcszín friss és üde lesz, az öregségi és a májfoltok elhalványodnak, az apró ráncok eltűnnek, az arcbőr szebb, tapintása puhább lesz.

(A bőrhámlasztás otthoni lépéseit itt találod.)

Őszi alapkozmetikumok

Szabó Gabriella, kozmetikusmester

Logo