0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Professzionális bőrápolás 20 évesen? Első ráncok? Prevenció? Miért is fontosak ezek?

„Húszévesen olyan az arcod, amilyennek a természet teremtette. Harmincévesen olyan, amilyenre az élet formálta. De ötvenévesen olyan, amilyet megérdemelsz.” – tartja a híres Coco Chanel mondás. Az időben elkezdett tudatos bőrápolás, minőségi professzionális kozmetikumok rendszeres használata hosszú évekkel kitolja az első ráncok megjelenését. A bőröd egészsége és szépsége a minőségi kozmetikumon túl a szervezet belső táplálásán is múlik. A bőrápolás fontos eleme a prevenció, azaz a megelőzés. Ne akkor kezdj el kapkodni, mikor már szemmel láthatóak az első ráncok az arcodon!

Professzionális bőrápolás 20 évesen? Első ráncok? Prevenció? Miért is fontosak ezek?

A húszas éveidben a bőröd ragyogó, üde, a kollagén- és elasztinrostok feszesek, a bőr anyagcseréje és vérellátása megfelelő és még egy átbulizott éjszaka után sincs nyoma a szem alatti karikáknak. Légy hálás érte, nem szeretnélek elszomorítani, de ez nem fog sokáig tartani. Azonban ha időben elkezded a prevenciós bőrápolást, sokat tehetsz bőröd állapotáért. Bár ebben a korban a pubertás kor elhúzódhat, de kozmetikusod és az általa ajánlott Solanie kozmetikumok nagyban megkönnyíthetik az aknék okozta bosszúságot.

Kezelési protokoll

  1. Hámlasztás:

Ebben az életkorban az egyik legfontosabb lépés a hámlasztás. Segítségével az elhalt szarusejtek leválnak, a bőr átjárhatósága fokozódik, kiegészítésként mélyhidratáló pakolásokkal és szérumokkal támogathatod a bőr hidratáltságát és feszességét.

  1. Pattanások, aknék:

Sokan még ezekben az években is harcoltok a hormonális változással. Az aknék, mitesszerek és tág pórusok kezelésének sikeressége, a bőrtípusnak és kornak megfelelő szépségrutin kialakítása és pontos betartása.

 

Hatóanyagok

Hialuronsav:

Hogy még feszesebb, élettel telibb legyen a bőröd, érdemes hialuronsavas ápolókat és szérumokat bevetned. Ez a kis formula ugyanis a súlyának az ezerszeresét is képes vízből megkötni, így képzelheted, milyen szépen kitölti a még amúgy is feszes arcod.

SPF:

A napkárosodás pigmentfoltokat okozhat, ráadásul a kollagén- és az elasztinrostokat is károsíthatja – a bőröd pedig nem felejt, ha nem vigyázol rá, később benyújtja a számlát. Tehát már a húszas éveidben is felelősséggel kell lenned a napon, használj minden nap minimum harmincas faktorszámú fényvédőt.

AHA, BHA:

Ezek a gyümölcssavak nemcsak az olajos, fénylő pattanásos bőrnek tesznek jót, hanem az elhalt hámsejteket is eltávolítják és segíti a hatóanyagok felszívódását. Egészségesen ragyogó, felfrissült bőrt érhetsz el egy hámlasztással, amelyet akár – persze csak alapos tájékozódás után – otthon is elvégezhetsz. Ehhez korábbi cikkünk nyújt segítséget, melyet itt találsz: AHA savas hámlasztás a fiatalság jegyében

Ha további kérdésed lenne bőröd ápolásáról, kezeléséről kérdezd szakértőinket: Szakértő válaszol

További termékek

Logo