0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Pattanás? Ne ess kétségbe van megoldás

Napjainkban már nem csak a tinédzserek egyik legutáltabb problémáját jelentik a gyulladt pattanások és olajos bőr, hanem a felnőttekét is. A fiatal korban a hormonális változások miatt bekövetkező bőrprobléma az élet későbbi szakaszában szintén megjelenhet, ha életmódunk, táplálkozásunk eltér a normálistól. A városok szennyezett levegője, a gyorséttermi étkezés épp úgy ronthatnak a bőr állapotán, mint a rendszeres stressz, az élvezeti cikkek fogyasztása, vagy a kialvatlanság.

Pattanás? Ne ess kétségbe van megoldás

Ha még nincs probléma előzzük meg azt. Ha már van, akkor viszont járjunk utána, hogy mi az amit a megoldás érdekében tehetünk. Szakértőink tippjei segítenek eligazodni, hogy bőröddel a legjobbat tegyed, amikor annak ápolásába és a problémák megoldásába kezdesz.

Ne száríts!

A zsíros, pattanásos bőrök ápolásának egyik fő szabálya, hogy az olajosan fénylő réteg lemosásával ne szárítsd ki teljesen a bőrt. Ugyan magától érthetődő lenne, hogy így cselekedj, de a szárítással a bőrt csak arra ösztönzöd, hogy újból faggyút termeljen mellyel csak tovább rontod annak állapotát. Fontos, hogy bármilyen lemosót is használsz, a hidratálás épp úgy szerves része legyen bőrápolási rituálédnak, mint a tisztítás. Használj tonikot, vagy egy könnyed krémet és állítsd vissza bőröd hidratációját.

Fókuszálj a probléma gyökerére

Az olajosan fénylő, pattanásos bőrök kialakulásának okai orvosilag jól körülhatárolhatóak és definiálhatóak. Serdülő korban a hormonális változások következtében épp úgy kialakulhatnak, mint felnőtteknél a nem megfelelő táplálkozás (feldolgozott élelmiszerek, gyorséttermi ételek), vagy a dohányzással, alkoholfogyasztással párosuló tartós stressz miatt. Fontos, hogy mielőtt bőrünk ápolásába kezdünk gondosan járjunk utána az okoknak, hiszen míg fiatalként jó esetben ideiglenes állapotról és a tünetek kezeléséről kell gondoskodnunk, addig felnőttként a tünetek kezelése mellett lehet, hogy életmódbeli változásokra is szükségünk lesz.

Legyél következetes

Örök szabály, hogy nem kell mindent az arcodra kenned!  Találd meg azt a 2-3 bőrápolót, mely bőröd letisztításában, tonizálásában és hidratálásában segít. Ha pedig letetted a voksod, akkor hagyj időt, hogy a termékek bizonyítsanak, mielőtt bedőlve egy újabb reklámhirdetésnek újabbak kipróbálásába kezdesz. Fontos, hogy kiválasztott bőrápolóid hatása egymásra épüljön és segítsen az olajosan fénylő állapot mérséklésében, a faggyúmirigy működés optimalizálásában és az esetleges gyulladások csökkentésében. Ezeket 1 bőrápolón belül biztosan nem találod meg, de 2-3 már tökéletes kombinációt adhat. Tisztításhoz használhatsz fekete szappant és tonikot, a hidratáció visszaállításához pedig tonikot, vagy bársony krémet.

Ne légy rest szakember segítségét kérni

Ha bizonytalan vagy bőröd ápolásával kapcsolatosan ne légy rest kozmetikus vagy súlyosabb esetekben bőrgyógyász segítségét kérni. Ha tudod, hogy mit kell bőrödön kezelned máris óriási lépést tettél a siker érdekében. A szekemberek biztosan jó diagnózist állapítanak majd meg, mely nélkülözhetetlen a bőrhibák eltüntetéséhez. Lehet, hogy rendszeresen kell kozmetikushoz járnod és a szalonkezelést otthoni ápolással kiegészíteni, de az is lehet, hogy egy kezelés után már otthoni bőrápolóidat használhatod. És az is lehetséges, hogy egyszerűen csak otthoni ápolókkal meg tudod oldani a bőrproblémákat.

Logo