0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Otthoni AHA savas hámlasztás lépésről-lépésre

Az év minden időszakának meg van az aktuális bőrápolási trendje. Ősztől télig most minden a bőrfiatalításról, bőrmegújításról és az első napsugarak megjelenéséig az AHA savas hámlasztásról szól. Amit nem elég csak csinálni, hanem jól kell csinálni, hogy az eredmények látványosak és számodra is tökéletesek legyenek. Bizonyára tudod, hogy szépséged megőrzéséhez, bőrproblémáid elkendőzéséhez elengedhetetlen a megfelelő otthoni bőrápolási rutin. Mindez az aktuális évszaknak és bőröd igényeinek megfelelően.

Otthoni AHA savas hámlasztás lépésről-lépésre

AHA savas hámlasztás

A tavasz első sugarainak megérkezéséig még bátran kihasználhatod az AHA savak hámlasztó, bőrfiatalító, bőrmegújító és ráncsimító hatását. Ezért a Solanie kozmetikus csapata, összeállította számodra az ehhez szükséges bőrápolási rutint lépésről-lépésre, hogy szépséged a legjobb kezekben legyen.

Bőrmegújítás és bőrfiatalítás otthon

1.Tisztítás: szabadítsd meg bőröd a mindennapos szennyeződésektől

Az arcbőr rendszeres tisztítása a hatékony bőrápolás alapja, ugyanis a napközben felhalmozódó szennyeződések keveredve a bőrfelszíni faggyúval, ideális terepet adnak a különféle baktériumok elszaporodásának, gátolják a bőrre felvitt kozmetikumok bőrbe jutását és azok bőrön belüli hasznosulását. Arc- és sminklemosóval alaposan távolítsd el a bőrödön felhalmozódó szennyeződéseket és sminkmaradványokat.

2.Tonizálás: állítsd vissza bőröd természetes 5.5-ös pH értékét

Második lépésként, minden arctisztítás után tonizáld a bőrt vattapamacs segítségével, a szemkörnyék kihagyásával. A tonik visszaállítja a bőr természetes pH értékét és felkészíti arcbőröd a következő hatóanyagok befogadására, hasznosulására.

3.Pelleing: hámlassz, hogy bőröd fellélegezhessen

A radírozás, vagy másnéven savas hámlasztás kíméletesen segíti az elhalt hámsejtek leválását, a bőr tartószerkezete erősödik, a ráncok csökkennek, a pigmentfoltok elhalványodnak, az aknék eltűnnek, a bőr egészségesebb, frissebb és ragyogóbb lesz. A mechanikus peelingek közé tartoznak a klasszikus szemcsésradírok, a kémia peelingek közé tartoznak a különböző enzimek, AHA savak.

4.Szérum: fokozd bőröd rugalmasságát és immunitását koncentrált hatású szérummal

Magas hatóanyagtartalommal rendelkező hatóanyagkoktél. A szérumok intenzív hidratálást biztosítanak, a kis molekula méretük miatt a bőr mélyebb rétegeibe jutnak, ott kifejtve jótékony hatásukat. A szérumokat lehet este és reggel is használni, de ez nagyban függ a bennük lévő hatóanyagoktól. A C-vitamin tartalmúakat érdemes reggel, míg az AHA és anti-age tartalmúakat este. Lehetnek víz- és olaj bázisúak, fontos, hogy a bőrtípusodnak megfelelőt válaszd.

5.Nappali krém: zárásként használj a bőrödnek megfelelő ápoló krémet

A bőrápolás befejező lépése a napszaknak és bőrtípusnak megfelelő krém használata. Az arcápoló kiválasztásánál több szempontot érdemes figyelembe venni. A bőrünk állapotát, mi a cél, a hidratálás vagy már a ránctalanítás? Nyáron a könnyedebb, vizes bázisú krémekre van szüksége a bőrnek, télen a testesebb, zsírosabbakra. Ne feledkezz meg a fényvédelemről se, télen ugyanúgy szükséges napvédő krémet használni, mint nyári időszakban.


A fenti bőrápolási rutin lépéseit hetente egyszer elvégezheted egészen addig, amíg az erősebb napsugarak meg nem jelennek. Ne maradj le az AHA savas hámlasztás időszakáról, mert ahogy a lelkednek, a bőrödnek is szüksége van a felfrissülésre, megújulásra.

Logo