0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Kötelező nyár utáni regenerálás

Ha nem szeretnéd, hogy bőrödön idő előtt apróbb ráncok jelenjenek meg, vagy zavaró módon veszítsen rugalmasságából, akkor neked alapos nyár utáni bőrregenerációra van szükséged. Kevesen tudják, hogy az egész télen várt nyári hónapok és a hozzájuk kapcsolódó intenzív napsütés, nyaralásunkat felejthetetlenné, bőrünket viszont stresszessé, megviselté teszi.

Kötelező nyár utáni regenerálás

Hiába a divatos bronzbarna szín, ha a legbelül lezajló kémiai, biológiai folyamatok már nehezen, vagy egyáltalán nem regenerálható károsodásokat okoznak. A photo aging, vagy más néven fény okozta bőröregedés az UVA, UVB és UVC sugarak hatására létrejövő negatív bőrelváltozásokat takarja. A fény ezen hullámhosszaival együtt járó károsodások nem csak a felszínen, hanem a bőrben is problémát okoznak.

Az UVA sugarak felelősek a bőr azonnali barnulásáért és bőrpírért, melyek közül az utóbbi napokkal a napozás után is bekövetkezhet. Az UVB sugarak egyértelműen összefüggésbe hozhatóak a bőr DNS láncának károsodásával és a különböző bőrrákok (basalioma, melanoma, stb.) kialakulásával. Ezen fényspektrum azonban nélkülözhetetlen a D-vitamin termelődéshez. Az UVC sugarak jó esetben elnyelődnek az atmoszférában, mégis az elvékonyodott ózonréteg miatt gyakran okozzák a bőr késői pigmentációját, valamint felső rétegeinek megvastagodását. Mindhárom fényhullámhossz tehát intenzíven terheli a bőr immunrendszerét, befolyásolja annak külső megjelenését, valamint belső állapotát.

A bőrtípusunknak megfelelő fényvédelemmel számos problémát megelőzhetünk, azonban a napozás utáni bőrpír, megvastagodó szarurétek vagy a vizet és ásványi anyagokat vesztett bőr segítségért kiállt, melyet sokszor nem is olyan egyszerű kezelni.

Mint a legtöbb kozmetikai kezelésnél itt is a legfőbb cél a bőr átjárhatóságának fokozása, melyet az otthoni bőrápolásban mechanikai peeling készítményekkel, a kozmetikákban mikrodermabrázióval, vagy gyémántfejes dermabrázióval végezhetünk a leghatékonyabban. Mindkét eljárás amellett, hogy kedvezően hat a megvastagodott szarurétegre tisztítja a bőrt és eltávolítja az azon felhalmozódott elhalt szarusejteket, olajos szennyeződéseket. Az elsődleges lépés tehát a normál bőrlégzés helyreállítása.

Ha bőrünk megtisztult jöhetnek az értékes hatóanyagok melyeket eltérő módon juttathatunk a be. Az otthoni kézzel történő felvitel mellett kozmetikusunknál választhatunk ultrahangot, vagy tű nélküli mezoterápiát (elektroporációt) , de akár dermarollert is, mellyel sejtszinten hathatunk. Utóbbi módszerek előnyei, hogy a hatóanyagbevitel mellett kedvezően hatnak a kollagén rost termelődésre és elősegítik a bőr gyorsabb regenerációját.

Az értékes hatóanyagok közül a bőrregenerációt az A, C, E, vitaminok segítik a leginkább. Az A-Vitamin, vagy más néven Retinol egy antioxidáns és szabadgyök megkötő vitamin, mely támogatja a sejtek egészséges újratermelődését, az új kötőszövetrostok kollagénből való képződését. A C-Vitamin erősíti a bőr immunrendszerét, javítja a külső fertőzésekkel szembeni védelmét. Nélkülözhetetlen szerepe van a kollagén szintézisben és az A-Vitaminnal együtt segíti a bőrregenerációt, sebgyógyulást. Az E vitamin ideális a gyulladásos folyamatok megelőzésében és kezelésben, támogatja a sejtregenerációt és fontos antioxidáns.

  • Tipp: Távolítsd el az erhalt szarusejteket, hogy bőröd felfrissülve várja az értékes bőrregeneráló hatóanyagokat. Intenzív peelinghez, vagy hámlasztáshoz kérd kozmetikusod segítségét, finom hámlasztáshoz pedig használd a Solanie Organic……. peelingjét.
Logo