0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Hialuronsav a hidratáló csúcs összetevő

A hialuronsav az egyik legnépszerűbb összetevő, melyet otthoni bőrápolásodban fiatalos szépséged megőrzéséhez használhatsz. Hogy miért? Tekintsd át hatóanyag kisokosunkat, mely beavat a hialuronsav legfontosabb hatásaiba és segít megérteni, hogy miért is használj legalább egy hialuronsav tartalmú krémet, vagy szérumot otthoni szépségápolásodhoz.

Hialuronsav a hidratáló csúcs összetevő

Bőröd fiatalos szépségének a megőrzéséhez, vagy az öregedés tüneteinek elkendőzéséhez a kozmetikai ipar több száz, de akár több ezer kiváló összetevőt is biztosít, hogy a célnak megfelelően hidratálni, feszesíteni, ráncatalnítani, nyugtatni és megannyi más hatással harcolni tudj az öregedés ellen.

A rengeteg hatóanyag között a dobogós helyek egyikét foglalja el a hialuronsav, mely kedveltségét többek között extrém hidratáló hatásának köszönheti. Ismerkedj meg ennek a csúcs vegyületnek a legfontosabb tulajdonságaival, hogy legközelebb amikor bőrápolót választhatsz pontosan tudd, hogy mivel is számolhatsz.
Nézzük hát meg a tényeket, hogy miért is oly népszerű ez a vegyület:

  1. A hialuronsav molekulák a bőr kötőszöveti állományának fontos alkotóelemei, a bőr rugalmasságáért felelős kollagén és elasztikus rostok közti tér töltőanyagai.
  2. A kollagén rost hálózat vízmegkötő képességének és hidratáltságának 70%-át a hialuronsav biztosítja
  3. Saját tömegének akár 1000 szeresét is képes megkötni vízként, így az egyik legkiválóbb anyag a bőr hidratációjának megőrzésében és fokozásában.
  4. A hialuronsav természetes úton termelődik a bőr kötőszövetének sejtjeiben
  5. A hialuronsav fontos alkotója a szemeknek, izmoknak és az ízületi folyadéknak is, ahol „kenőanyagként” biztosítja azok problémamentes mozgását.
  6. Szöveteink rugalmasságáért, vízfelvevő és folyadékmegkötő képességéért felel.
  7. Anti-oxidáns, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással is rendelkezik, fokozza a sebgyógyulást.
  8. A hialuronsav termelődése a kor előrehaladtával évről évre csökken. Azonban képződése 40 éves kor felett drasztikusan a felére csökken.
    60 éves korra pedig az eredeti fiatalkori érték 10%-ra esik vissza.
  9. A hialuronsav pótlását már egészen fiatalon leghamarabb 20 éves, de legkésőbb 30 éves kortól meg kell kezdeni a bőr állapotának, valamint az egyéb szövetek rugalmasságának megőrzése érdekében.
  10. Pótlása bőrön keresztül bőrápolók, szájon át kapszulák, valamint lokális injekciók formájában is lehetséges

A fentiek szerint nem csoda hát, hogy a hialuronsav az egyik leginkább elterjedt aktív összetevő a bőrfiatalító és hidratáló kozmetikumokban. A bőr egészségének, hidratációjának és rugalmasságának megóvása mellett segít fenntartani annak normál egyensúlyát, így biztosítva kiváló „táptalajt” a további regeneráló kezeléseknek. Vagy éppen megfelelő immunitást a környezeti behatásokkal szemben.

Logo