0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Cikk, amit érdemes elolvasnod, mielőtt fényvédős arckrémet vásárolsz

    A május az a hónap, ami egy kis ízelítőt nyújt a nyári időszakhoz. Hosszabb nappalok, sok napsütés, rügyező fák, nyiladozó virágok, és még sorolhatnánk, hogy mi minden vehet rá minket arra, hogy még több időt töltsünk a szabadban. Ilyenkor sokan a nagy lelkesedés közepette könnyen megfeledkeznek a fényvédős arckrém használatáról, ami alapjáraton a mindennapi rutinunk részét kellene, hogy képezze.

    Cikk, amit érdemes elolvasnod, mielőtt fényvédős arckrémet vásárolsz

    Nézzük, hogy milyen fontos kérdések merülhetnek fel a megfelelő fényvédő kozmetikum kiválasztásakor:

    1. Mit is takar pontosan az SPF kifejezés, amit a napvédő kozmetikumokon feltüntetnek?

    A fényvédőfaktor alapvetően a fényvédő hatékonyságának mérőszáma. Az SPF (Sun Protection Factor) csupán egy szorzó, azt mutatja meg, hogy az adott napvédő készítmény használatával hányszor hosszabb időt tartózkodhatunk a napon leégés nélkül. Ehhez ismernünk kell a saját bőrtípusunkat, hiszen mindenki bőrének más a védelmi rendszere: egy nagyon világos bőrű ember akár már 3 perc után leéghet, tehát egy SPF 10-es naptejjel csak 30 percet tölthet a napon biztonságosan (3 perc x 10 SPF = 30 perc), ezzel szemben a sötétebb, kreol bőr sokkal védettebb.
    Tehát ne vegyük készpénznek, hogy ha magas napvédő faktorszámú (SPF 50) terméket választunk, akkor maximálisan védve vagyunk, és büntetlenül napfürdőzhetünk egész nap a strandon.

    2. Fizikai vagy kémiai fényvédő krémet érdemes beszerezni?

    Az alapvető különbség a hatásmechanizmusukban van: a fizikai fényszűrők visszaverik és szétszórják az UV-sugarakat, és felvitel után azonnal kifejtik hatásukat. Természetes ásványi filtereket tartalmaznak, mint például a cink-oxid vagy a titánium-dioxid, amelyek a teljes UV-spektrumtól védenek. Kevésbé tartósak, és enyhe fehér, púderes nyomot hagyhatnak a bőrön.

    A kémiai fényvédő kozmetikumok ezzel szemben a bőrbe beszívódva elnyelik a fénysugarakat. Mivel többféle vegyi anyag kombinációja kerül a készítményekbe (oxybenzon, octylcrylen, avomenzon, retinyl palmitát, octinoxat), így ezek tartósabbak is, de könnyebben okozhatnak allergiát.

     3. Fontos a fokozatosság? Milyen más módon védekezhetünk még a káros napsugarak ellen?

    Az ultraviola sugarak elleni védekezés nulladik lépése, hogy – a napvédők használata mellett – tegyük a bőrünket „napedzetté”, törekedjünk a fokozatosságra. Folyamatosan, kora tavasztól szoktassuk bőrünket a napfényhez, hiszen így a bőrünk saját védelmi rendszerét mozgósítva érhetjük el a kívánt barnaságot. A divatos nyári kiegészítők is fizikai védelmet nyújtanak a bőrnek: széles karimájú szalmakalap, sapka, UV-szűrős napszemüveg, kendő, napernyő vagy akár egy hosszú ujjú fehér ing.

     4. Fontos a napozás utáni bőrápolás?

    A napozás utáni készítmények használata is legalább olyan fontos, mint a fényvédőké, hiszen segítik a túlnapozott bőr hidratációját, rejuvenációját, és a barnaságot is tovább megőrizhetjük velük. Ne feledkezzünk meg az elegendő mennyiségű víz fogyasztásáról (bőrünk hidratáltságának helyreállítása miatt) és az ajakápolásról sem, amely különösen érzékeny terület.

    Ha kissé megpirult a bőrünk, akkor használjunk napozás utáni testápolókat, krémeket, amelyek aloe verát,  körömvirágot, hűsítő mentát és más bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő, regeneráló hatóanyagokat tartalmaznak.

    5. Milyen szabályokat tartsunk be a hatékony fényvédelem érdekében?

    1. A fényvédő készítmény hatékonyan védjen az UVA- és UVB-fénnyel szemben egyaránt
    2. A mértékletesség és a fokozatosság elvét tartsuk meg
    3. Kenjük be bőrünket időben a fényvédővel, és ismételjük meg többször a felvitelét
    4. 11–15 óra között lehetőleg ne tartózkodjunk a tűző napon
    5. Ne feledkezzünk meg a fizikai védelemről sem

    Hadd mutassuk be a saját gyártású újdonságunkat a Solanie SPF50 napozó krémet (arcra és testre), valamint a már jól ismert és népszerű Solanie SPF30 napozó krémünket (arcra és testre) és a Solanie So Fine Napozás utáni bőrnyugtató és hűsítő tejünket, melyek a helyes fényvédelem és bőrápolás alappilléreiként funkcionálnak:

    Solanie SPF50 napozó krém (arcra és testre) 1250 ml kiszerelésben

    • 50 faktoros fényvédelem minden bőrtípusra
    • nagyon magas és széles spektrumú UVA és UVB sugárzás elleni védelmet nyújt
    • vízálló formula
    • ideális a szemkörnyék, orr, fül, ajkak, hegek és anyajegyek védelmére
    • összetevői segítenek megelőzni a bőr idő előtti öregedését
    • könnyen kenhető, szétterülő
    • vízlepergető hatású, nem hagy zsíros réteget
    • kellemes illatú ajánlott férfiak számára is

    Solanie SPF30 napozó krém (arcra és testre) 50 ml és 125 ml kiszerelésben 

    • 30 faktoros arckrém az UV-B sugarak ellen
    • Kombinált fényszűrőinek köszönhetően UV-A védelmet is biztosít az oxidatív stressz ellen
    • Könnyen felszívódó textúra, a magas faktorszám ellenére
    • Az Aloe Vera, az allantoin és a panthenol ellensúlyozza a dehidratációt és a napozás okozta pirosodást
    • Jojobaolaj tartalma bőrazonos filmréteget képezve gondoskodik a bőr védelmi erejének visszaépítéséről és növeli hidratációját
    • fényvédős hidratáló arckrém, amely mindennapos használatra, akár smink alá is ajánlott
    • Nem tartalmaz parabént, kőolajszármazékot, allergén illatanyagot.
    • Utazáshoz is alkalmas méret

    Solanie So Fine Napozás utáni bőrnyugtató és hűsítő tej 150 ml 

    A napozás és szoláriumozás utáni bőrregenerációra sokan nem figyelnek, ami számos problémát okozhat az évek során. Ha nincs megfelelő visszahidratálás, a bőröd viszkethet, irritált lehet, kórosan kiszáradhat, ami mind-mind hozzájárul a bőr korai ráncosodásához.

    A Solanie napozás utáni bőrnyugtató és hűsítő tej pótolja a bőr elvesztett nedvességtartalmát, és gyengéd ápolásával biztosítja a bőr hosszabb idejű napbarnított megjelenését. Bőrnyugtató Aloe Vera, panthenol, allantoin és bisabolol összetevői enyhítik a napozás okozta bőrpírt, viszketést, kellemetlen húzódást és bőrszárazságot. Az E-vitamin védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen, támogatva ezzel az intenzívebb bőrregenerációt.

     

    Logo