0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Bőrszépítő nyári gyümölcsök – avagy mit egyél az egészséges bőrért?

Az elfogyasztott ételek nagyban befolyásolják bőrünk állapotát. A gyümölcsök amellett, hogy finomak rendkívül egészségesek is és bőrszépítő hatásuk megkérdőjelezhetetlen. Különféle gyümölcsökből sokféle vitaminhoz, ásványi anyaghoz juthatunk, melyek kihatással vannak arcbőrünkre is. Ebben a cikkünkben bemutatjuk Nektek, melyek azok az idény gyümölcsök, melyeknek bőrszépítő hatásuk miatt elengedhetetlen a fogyasztása.

Bőrszépítő nyári gyümölcsök – avagy mit egyél az egészséges bőrért?

Elsőkörben a legfontosabb tudnivaló, hogy hőkezelés hatására elpusztulnak az értékes vitaminok és ásványi anyagok a gyümölcsökben, ezért ha maximalizálni akarjuk a bevitt gyümölcsök bőrszépítő hatását, akkor érdemes nyersen fogyasztani. 

Íme 3 bőrszépítő nyári gyümölcs:

A görögdinnyének számos pozitív hatása van, nem csak magas A, C, B1, B2 és B6 vitamin forrás, magas víztartalma miatt nagyban hozzájárul a megfelelő hidratáltsághoz. Erőteljes antioxidáns hatású, kiváló anti-aging hatóanyag, lassítja a bőr öregedését, segít helyreállítja az UV sugarak által okozott sérüléseket a bőrön. A görögdinnye gyulladáscsökkentő, sikeresen felveszi a harcot a szabadgyökökkel szemben.
Nem utolsó sorban a görögdinnye 90% vízből áll, így remek frissítő a nyári hőségben.

A cseresznye remek A-, B-, C- és E-vitamin forrás, ezért rendszeres fogyasztásával ragyogó és egészséges lesz a bőr. Bőrfeszesítő és pórusösszehúzó hatása miatt számos kozmetikum egyik fő alkotóeleme. A cseresznye magas antioxidáns tartalma miatt lassítja a bőr öregedési folyamatait és felveszi a harcot a szervezetben található szabadgyökökkel. Gyulladáscsökkentő, baktériumölő, bővilágosító tulajdonsága miatt halványítja a pigmentfoltokat.

Az őszibarack gazdag A és C-vitamin forrás, melyek kiemelkedően fontosak a bőr egészséges és kiegyensúlyozott működéséhez. Az A-vitamin gyulladáscsökkentő, immunerősítő, ráncmegelőző és kiválóan normalizálja a bőr működését. Az őszibarackban található magas C-vitamin tartalom hatékonyan veszi fel a harcot a káros környezeti hatásokkal és pigmentfoltokkal szemben. Nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású, emellett kiváló gyógyír az érzékeny, rosaceára hajlamos vagy átmenetileg irritált bőrnek.

A fent felsorolt gyümölcsökből fogyassz nyáron minél többet és bőrápolási rutinodba pedig építsd be az alábbi magas vitamin- és hatóanyag tartalmú professzionális kozmetikumok valamelyikét!

Logo