0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Bőrápoló vitaminokkal a ráncok ellen

Köztudott, hogy a bőr és a táplálkozás szorosan összefügg, a vitaminok a bőrápolásban is kiemelt szerepet kapnak. Megőrzik a bőr üdeségét, küzdenek a szabadgyökök ellen, fokozzák a kollagén termelést, védenek a káros sugarak ellen, ránctalanítanak, feszesítenek és vitalizálnak.

Bőrápoló vitaminokkal a ráncok ellen

A vitaminok és ásványi anyagok nélkülözhetetlenek szervezetünk zavartalan működéséhez. Ideális esetben helyes, kiegyensúlyozott táplálkozással visszük be őket. Beszélhetünk zsírban és vízben oldódó vitaminokról, ami közös bennük, hogy erősítik az immunrendszert, nélkülözhetetlenek a normális növekedéshez és elősegítik a sejtműködést. 

Érdemes vitaminokban, antioxidáns összetevőkben gazdag krémeket és szérumokat beépítened a bőrápolási rutinodba! Lássuk tehát melyek azok a kulcs bőrszépítő vitaminok, melyeknek kiemelkedő szerepe van bőröd egészségének fenntartásában.

Bőrszépítő vitaminok a bőrápolásban

E-vitamin

Az E-vitamin az első számú bőrszépítő vitamin. Erős antioxidáns hatással és enyhe fényvédelemmel rendelkező zsírban oldódó vitamin. Védelmet biztosít a környezeti ártalmakból származó szabadgyökök ellen (Q10 koenzimmel együtt) és azok káros hatásaitól. Késlelteti az öregedés folyamatát, feltölti és simítja a ráncokat. Fokozza a kollagén termelést, serkenti az új bőrsejtek növekedését, segíti a bőr ellenállóképességét, gyorsítja a sebgyógyulást, halványítja a pigmentfoltokat és a hegeket.

Kozmetikumajánló: 


 C-vitamin

A másik „örök favorit” a bőrápolásban a C-vitamin, hiszen egyszerre többféle bőrproblémára is megoldást nyújt. Kiváló antioxidáns hatású, hatékonyan veszi fel a harcot a káros környezeti hatásokkal szemben. Nyugtató, gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt kiváló gyógyír az érzékeny, rosaceára hajlamos vagy átmenetileg irritált bőrnek. Eredményesen használható mezoterápiás kezelések és orvos-esztétikai beavatkozások után. Fokozza kollagén termelést, így a C-vitamin hatására a bőr rugalmasabb, feszesebb, élettel teli és fiatalosabb lesz.  Bevethető a pigmentfoltok halványítására is, ezért mindenképp érdemes egy csúcsminőségű C-vitaminos szérumot beszerezni.

Kozmetikumajánló:


 B3-vitamin

Ha még egy divatos összetevőt kell említeni, akkor a niacinamid (B3 vitamin vízoldékony formája) tökéletes választás – ez nem más, mint a B3-vitamin –, ami nemcsak a bőröregedés jelei ellen veszi fel a harcot, hanem a problémás bőrnek is nagy segítség. Az apróbb érhálózatot tágulásra kényszeríti, ennek hatására elegendő vér jut a bőr legfelsőbb rétegeibe is. A niacinamid segíti a sebgyógyulást, erősíti a hám védekezőképességét, gyulladáscsökkentő, gátolja a szabadgyök képződést és normalizálja a faggyútermelést. Csökkenti a bőröregedés jeleit (ráncok, foltok), fokozza a kollagén szintézisét és hatással van a kollagén rostok környezetét biztosító extracelluláris mátrixra is.

Kozmetikumajánló:


 F-vitaminok

A telítetlen zsírsavak közé tartozó F-vitaminok – létfontosságú esszenciális telítetlen zsírsavak – melyek alatt a linolsavat, linolénsavat és arachidonsavat értjük. Hiányát elsősorban a bőrön megjelenő elváltozások jelzik: száraz bőrt, ekcémát és aknékat eredményez. Az F-vitamin segíti a test szöveteinek létrehozását, regenerálódását, erősíti a bőrsejteket összetartó köztes réteg erejét. Gyorsítja a sebgyógyulást, elősegíti a bőr nedvességtartalmát és csökkenti a bőrgyulladást.

Kozmetikumajánló:


B₇-vitamin

A biotin, más néven B₇-vitamin, elavult nevén H-vitamin a vízoldható vitaminok közé tartozó bioaktív vegyület. A bőrápolásban kiemelkedő szerepe van. Növeli a hámszövet védelmi vonalát, csökkenti az ekcémás elváltozásokat, javítja bőrgyulladások állapotát, segít fenntartani az egészséges bőrbarriert. Hiánya csökkenti a hámszövet ellenállását, a bőr kiszárad, pikkelyessé válik, súlyosabb esetben gyulladások léphetnek fel.

Kozmetikumajánló:


 A-vitamin

Igazi jolly joker a bőrmegújítás terén az erőteljes antioxidáns hatású és egyben kiváló anti-aging hatóanyag, az A-vitamin, amely a bőrünk egészséges és kiegyensúlyozott működéséhez elengedhetetlen. Az A-vitamin többféle változatban található meg a kozmetikumokban, mint a retinol, retinil-észterek, retinolsav, retinil palmitát, acitretin és adapalene. Összefoglaló néven a retinoidok, melyeket leginkább öregedésgátló, bőrmegújító tulajdonságuk miatt alkalmaznak a kozmetikumokban. Általában éjszakai krémekben találkozhatunk vele, mivel fényérzékeny összetevő, használata közben nem javasolt a napozás. Az A-vitamin gyulladáscsökkentő, immunerősítő, szabályozza a bőrsejtek növekedését, emellett ránctalanító, ráncmegelőző tulajdonsága is ismert. Kiválóan normalizálja a bőr működését: szabályozza a felhám sejtjeinek növekedését, közbelép a szarusodás folyamatába, elősegíti a hegesedést és fenntartja a bőr élénkségét.

 Kozmetikumajánló:

Logo