0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Bőrápolás őszi üzemmódban

Az időjárás változásával a bőrápolási rutinunkat is ideje az évszakváltáshoz igazítani! Az ősz rengeteg izgalmas lehetőséget rejt magában a bőrápolás terén: lecserélhetjük a nyári könnyedebb hidratálónkat, koncentrálhatunk a túlzásba vitt napozás okozta károk helyreállítására és a meglévő bőrproblémáink kezelésére.

Bőrápolás őszi üzemmódban

Mik azok a változások, amiket ilyenkor a bőrünkön tapasztalhatunk?

  • Bőrszárazság (dehidratáció) – Válts intenzívebb hidratálásra!

Ahogy csökken a hőmérséklet és kevesebb lesz a levegő páratartalma, a bőr kevesebb faggyút termel. Ha ez még összeadódik a fűtött helyiségek száraz levegőjével, garantált a bőr kiszáradása és az ezzel gyakran együtt járó kellemetlen feszülő bőrérzet, viszketés, ekcéma kialakulása. A bőrünk 70%-a víz, és ennek nagy része az irharétegben található meg, így a legfontosabb, hogy a mélyebb rétegekig is eljussunk. Elengedhetetlen, hogy lecseréljük a nyáron használt, könnyedebb gél-krémeket egy gazdagabb, táplálóbb nappali krémre.

  • Ráncok elmélyülése - jöhetnek az anti-aging kezelések!

A túlzásba vitt napozás nemcsak leégést eredményezhet, hanem a mélyrétegi bőröregedési folyamatok is felerősödnek: a napsugárzás erősen roncsolja a kollagénrostokat, amelyek bőrünk feszességéért felelősek. Ha bőrünket nem óvtuk megfelelően az elmúlt hónapokban, akkor bizony tapasztalhatjuk a photoaging, azaz a napfény bőröregítő hatásának következményeit: bőrünk tónustalanabb, rugalmatlanabbá vált, megereszkedett, és az apró ráncok mélyebbek lettek. A nappali krém alá érdemes C-vitaminban, hialuronsavban és antioxidánsokban gazdagabb szérumot használni!

  • Pigmentfoltok, egyenetlen bőrfelszín

Az elmélyülő ráncok mellett az arcbőrön megjelenő sötétebb foltok megjelenése is megkeseríti a mindennapokat, ám ősszel jöhetnek a halványító szalonkezelések és otthonápolási termékek is. Fontos tisztázni, hogy mi a kiváltó ok, hiszen a pigmentrendellenességek mögött anyagcserezavarok, a hormonegyensúly felborulása és öröklött tényezők is állhatnak, A bőrünk színét egy fehérjetermészetű anyag, a melanin adja, amelynek termelése az UV-sugárzás hatására fokozódik, sőt még napozás után is stimulálhatják a melanocitákat (festékképző sejteket).

Logo