0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Az első napozás aranyszabályai

A tavasz a természet újjászületésének legszebb időszaka. Egyre többet süt a nap, rügyeznek a fák, nyílnak a virágok, mi pedig egyre nagyobb késztetést érzünk arra, hogy sok időt töltsünk kint a szabadban mindezek élvezésére. Ilyenkor, ha nem vagyunk elég óvatosak előfordulhat, hogy a kívánt szép barna bőrszín mellé előcsalogatjuk a foltokat illetve több időt töltve a napon a bőrégést.

Az első napozás aranyszabályai

Miért jó, ha ilyenkor kezdjük a napozást?

A napsütésnek sok pozitív hatása van, a káros mikroorganizmusok pusztítása a bőrfelületen, a D-vitamin képzés beindítása, a mikrokeringés fokozása és ezzel a sejtműködés aktivizálása illetve a számunkra legkedvesebb a melanin (bőr festékanyaga) képzése. Tehát mindenképp jó, ha élünk ezekkel az előnyökkel és időt töltünk a napsütötte órákban a levegőn. Azonban fontos, hogy mindezt mértékkel és a megfelelően megválasztott napszakban tegyük. Ha a napozás előtt odafigyelünk és barnulást segítő vitaminokat, mint pl: Béta-karotint fogyasztunk akkor gyorsabb és egyenletesebb barnulást érhetünk el. Ilyen vitamint például az élénk színű zöldségekben találhatunk, mint a sárgarépa, paradicsom, sárgadinnye és a paraj. Ezek ráadásul pont tavasszal zsengén kínálják magukat a piacokon.

Miért nem jó, ha túlzásba visszük a napozást?

Ne felejtsük el, hogy bőrünk öregedésének egyik legmeghatározóbb oka a napfényben található káros ibolyántúli sugaraknak köszönhető. A több órás napozás igen erős oxidatív stressz a bőrnek. Károsítja a sejtmagot, génmutációkat generálhat és rosszindulatú bőrrák kialakulásához vezethet. A kórosan felfokozott pigment termelődés, barna nap-és májfoltok kialakulásához vezethet. A fokozott vízveszteség dehidratációt okoz, ami finom ráncok formájában azonnal megmutatkozik, illetve megvastagítja az elszarusodott hámréteget, csökkentve ezzel a bőrlégzést. Aktiválódnak a „kollagén gyilkos faktorok”, melyek csökkentik a bőr rugalmasságáért felelős kollagén termelését csökkentve ezzel a bőr feszességét.

Mikortól érdemes a fényvédők használata?

Az első pillanattól fogva fontos, különösen, ha bőrünk fehér, érzékenységre és gyors leégésre hajlamos, illetve ha el szeretnénk kerülni a nem kívánatos foltosodást. 

Milyen fényvédőt válasszunk?

Először is döntsük el, hogy milyen okból használjuk a terméket. Ha erőteljesebb UV sugárzás ellensúlyozására készülünk, mert nyaralni vagy folyamatos kinti munkát végzünk, vagy csak a mindennapi utcán való közlekedéshez keresünk terméket. Ugyanis ezt figyelembe kell venni, amikor eldöntjük mekkora SPF faktorszámú terméket vásárolunk. Mint tudjuk az SPF egy viszonyszám, ami azt mutatja meg, hogy az adott bőrtípus hányszor nagyobb terhelést visel el a sugárzásból pirosodás nélkül. Ezt a pirosodást általában az UV sugarak B tartományának köszönhetjük. Azonban azt se felejtsük el, hogy ott van az UV-A tartomány, amire a bőr kevésbé látványosan reagál mégis az öregedés szempontjából nagyobb károkat okoz, az oxidatív stressz egyik faktoraként. Az optimális döntés miatt nem árt tudni, hogy melyik SPF faktor milyen mértékű fényvédelmet biztosít, mert ami biztos minél magasabb ez a szám a termékek zsírtartalma annál magasabb, ami nem minden bőrtípus számára megfelelő.

Tehát összefoglalva a tanácsokat:- ne zárjuk el magunkat a napfénytől, mert a D-vitamin képzés és a mentális feltöltődés miatt hasznos lehet- kezdjük minél előbb a napozást- mindig mértékletesen növeljük a napon eltöltött percek számát- határozzuk meg, hogy milyen célból akarjuk a bőrünket védeni- válasszunk UV-B és UV-A védelemmel rendelkező terméket

Mit ajánlunk az SO10920 Solanie SPF30 napozó krém arcra és testre termékben?

  • SPF 30-as védelmet az UV-B sugarak ellen
  • Kombinált fényszűrőinek köszönhetően UV-A védelmet is biztosít az oxidatív stressz ellen
  • Könnyen felszívódó textúra, a magas faktorszám ellenére
  • Az Aloe Vera, az allantoin és a panthenol ellensúlyozza a dehidratációt és a napozás okozta pirosodást
  • Jojobaolaj tartalma, bőrazonos filmréteget képezve gondoskodik a bőr védelmi erejének visszaépítéséről és növeli hidratációját
  • Mindennapos használatra, akár smink alá is ajánlott
  • Nem tartalmaz parabént, kőolajszármazékot, allergén illatanyagot.
  • Utazáshoz is alkalmas méret kialakítás

Mindezek mellet azonban azt is érdemes tudni, hogy ma már minden professzionális kozmetikai termék rendelkezik SPF 3-5 közötti minimális fényvédelemmel, ami elegendő lehet akkor, ha pusztán az öregedés folyamatait szeretnénk fékezni.Ha Te is szeretsz puha párnán sütkérezni, akkor engedd, hogy megajándékozzunk egy strandpárnával hozzá a Solanie UV protect fényvédő csomagjában, amiben a napozás utáni hűsítő és selymesítő bőrérzet visszaállításáról is gondoskodunk.  



Logo