0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

A TÉLI BŐRÁPOLÁSI RUTIN KIHAGYHATTALAN ÖSSZETEVŐI

Már javában benne vagyunk a téli hónapokban, a zord az időjárás nemcsak a hangulatunkra, hanem a bőrünkre is kihat. A csípős szél odakint, a benti fűtött helyiségek alacsony páratartalma mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy bőrünk ilyenkor könnyen kiszárad, tompább fényű lesz, rosszabb esetben érzékennyé is válik és hámlik.

A TÉLI BŐRÁPOLÁSI RUTIN KIHAGYHATTALAN ÖSSZETEVŐI

Hogyan lehet megvédeni bőrünket a hideg időjárás viszontagságaitól, avagy hogyan alakítsunk ki egy szuper téliesített és személyre szabott bőrápolási rutint?

Nem kell aggódni, nem kell lecserélni az összes terméket a fürdőszobánk piperepolcairól, csupán néhány összetevőt kell beépíteni és tudatosabban odafigyelni a bőrápolásra!

A száraz, feszülő bőr, más néven xerózis (xerosis a száraz bőr orvosi elnevezése, görög eredetű szó; a „xero" jelentése: száraz, az „osis" pedig betegséget jelent.) az egyik leggyakoribb bőrprobléma a téli hónapokban. Bőrünk dinamikus szerv, folyamatosan érintkezik a külső környezettel, így télen a hideg és száraz levegő szabályosan „kiszívja” a bőrből a nedvességet. A hőmérséklet csökkenésével fokozódik a bőrpír, tehát az érzékenységre való hajlam előtérbe kerül, illetve a rosacea fellángolása is gyakori tünet.

Ha a fenti tünetek közül bármelyiket tapasztalod, keress olyan kozmetikumokat, amelyek az alábbi összetevők valamelyikét tartalmazzák!

1. Ceramidok és lipidek (szkvalán)
A ceramidok nem számítanak ugyan csúcshatóanyagnak, de nagyon fontos zsírmolekulák, lipidfélék, melyeket bőrünk maga is előállítja. Mivel a bőr ceramid termelése sajnos az évek múlásával csökken, így pótolni kell őket, különösen télen, így támogatva a védekezőképességét.Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a könnyedebb, géles állagú hidratálókat ceramid és lipid tartalmú nappali krémekre cseréljük le, amelyek táplálják az arcbőrt, helyreállítják a sérült bőrbarriert és lassítják a bőr nem kívánatos vízvesztését.  Jó választás lehet a szkvalán is, amely szintén értékes természetes lipid, fokozza a bőr rugalmasságát és ellenálló képességét. Gyorsan felszívódik anélkül, hogy zsíros érzetet hagyna maga után. 



2. Hialuronsav
Ez a fontos szövetalkotó elem kiváló hidratáló anyag, saját tömegének ezerszeresét képes nedvesség formájában megkötni, így extrém módon hidratál. A bőrszárazság enyhítése érdekében elengedhetetlen, hogy egy jó minőségű, hidratáló szérumot beépítsünk a rutinunkba. Egy jó minőségű, koncentrált hialuronsav szérummal visszaadhatod az arcbőr elvesztett nedvességét, azonnali és tartós hidratációt biztosíthatsz napszaktól és életkortól függetlenül.



3. Niacinamid (B3-vitamin)
Ez a trendi összetevő télen sem hanyagolható el, mert amellett, hogy kiválóan serkenti a bőr természetes kollagéntermelését, halványítja a pigmentfoltokat, segít a faggyútermelés normalizálásában is. Amit viszont kevesen tudnak róla, hogy van egy bőrbarrier erősítő hatása, tehát serkenteni a ceramidszintézist, ezáltal a bőr puhább és ellenállóbb lesz.

Bőrápolás

A forró zuhany után nem maradhat el a testápolás!

Az arcápolási mellett a testünk bőrének hidratálására is szenteljünk időt: egy értékes összetevőkben gazdag testápoló táplálja, regenerálja és hidratálja bőrünket és igazán kellemes érzés egy forró zuhany után.

Ne csak nyáron, hanem télen is használjuk a kedvenc fényvédő krémünket!

A téli napfény káros sugarai és a hó tükröződése még mindig károsíthatja a bőrt. Körülbelül 30 perccel azelőtt vigyük fel széles spektrumú, legalább 30-as SPF-besorolású fényvédőt az arcra, a kézfejre, és amennyiben szükséges kenjük fel újra!

A fenti tényezőkön kívül még számos egyéb okra is visszavezethető a bőr kiszáradása és érzékennyé válása - túl intenzív lemosók használata, a kor előrehaladtával csökken a lipidek szintje, dehidratált a szervezet, helytelen táplálkozás-, de télen érdemes megszívlelni ezeket a tanácsokat!

Logo