0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

5 hasznos ötlet a tökéletes téli bőrápoláshoz

Minden évszak a bőrünk számára új kihívásokat tartogat, a tél azonban mégis kicsit kilóg a sorból a rá jellemző időjárási és egyéb körülmények miatt. A kinti hűvösebb, és a fűtött lakások száraz levegője sem tartalmaz elegendő párát a normál bőrállapot fenntartásához. A külső környezettel érintkező bőrfelületeink arcunkon és kezünkön pedig állandó irritációnak vannak kitéve nem csak az időjárás, hanem az elindulással és érkezéssel felvett és levetett ruhadarabok dörzsölő hatása miatt is.

5 hasznos ötlet a tökéletes téli bőrápoláshoz

Ahhoz, hogy szépséged megőrzésében a tél is csak egy legyen a négy évszak közül szakértőink összegyűjtötték számodra azt az 5 legfontosabb területet, melyre ha odafigyelsz, akkor játszi könnyedséggel vészelheted át a telet.

Tudatosan válassz zsírosabb krémeket

Bőröd télen nem csak a szárazabb levegő, hanem a folyamatosan fel és lekerülő ruhadarabok miatt is veszít hidratációjából. Biztosan tapasztaltad már te is, hogy homlokod a sapka, kezeid a kesztyű, vagy tested a szorosabban hozzájuk simuló ruhadarabok helyén kiszárad. Ha a szokásos bőrápolási rutinodon ilyenkor nem változtatsz, akkor extrém esetekben ekcémás foltok is megjelenhetnek rajta, mely egyenes utat jelent a bőrgyógyászhoz.
Tipp: Bátran használj zsírosabb krémeket a téli időszak folyamán. Ne ijedj meg a nyárinál sokkal nehezebb krémektől se, hiszen ezek megfelelő mennyiségű lipiddel látják el a bőrfelszínt gátolva a nem kívánatos vízvesztést.

Óvatosan a hámlasztó termékekkel


A szakemberek egyik fontos alapszabálya, hogy száraz bőrt ne, vagy csak óvatosan hámlassz! Ez rád is vonatkozik, ugyanis legnagyobb szerved hidratációja a szervezetedben lévő víz és a bőrfelszínt borító faggyú mennyiségétől függ. Ha a téli amúgy is szárazabb időszakában erősen, vagy rendszeresen hámlasztasz, akkor a bőr vízháztartásának a felborulását kockáztatod, melyet utána visszaállítani csak komoly áldozatok árán tudsz.
Tipp: A tél folyamán inkább a bőr arctejjel történő megtisztítására és ne a hámlasztásra koncentrálj. Csökkents a bőrfrissítő peelingek számát havi 1-re és minden alkalom után használj visszazsírozó krémeket.

Arcbőrőröd mellett a kezeidre is figyelj

Arcunk ápolására szinte mindig, kezeinkére pedig szinte soha nem figyelünk oda a tél folyamán. Pedig ha csak azt az egyszerű tényt megvizsgáljuk, hogy kezeinket egy nap folyamán számtalanszor megmossuk és ezzel kiszárítjuk, míg arcunkat maximum csak reggel és este akkor egyből nyilvánvalóvá válik, hogy az amúgy is megviselt bőr a kezeken több stresszt kénytelen elviselni. Éppen ezért több törődést is igényel.
Tipp: Napi bőrápolási rutinodban tudatosan használj kézkrémet. Indulás előtt, vagy a nap folyamán többször is hidratáld kezed, hogy az az egésznapos igénybevétel során is ellenálljon a kihívásoknak.

Élénkíts és aktiválj

A téli hidegebb levegővel együtt a bőr aktivitása is jelentősen lecsökken. Ennek egyik oka, hogy a bőrfelszínnel találkozó hidegebb levegő összehúzza a kisebb ereket, mely egyet jelent a vérátáramlás és ezáltal a tápanyagellátás csökkenésével.
Tipp: Az év leghidegebb időszakában bátran használj aktiváló termékeket. Élénkítsd és fokozd bőröd vérellátását, hogy a bőrápolókkal felvitt hatóanyagokat az a legtökéletesebben tudja hasznosítani. Fontos, hogy ha aktiválsz, azt csak egészséges (nem irritált) bőrön tegyed.

Vitalizálj és táplálj

Leghidegebb évszakunkban nem csak az üzletek polcairól, hanem az otthoni hűtőből is eltűnnek az értékes vitaminokat tartalmazó zöldségek, gyümölcsök. A szervezet és ezáltal a bőr is kevesebb tápanyagból gazdálkodhat, melyre oda kell figyelned. Nem csak étrendedben, hanem bőrápolásodban is egészséged és immunitásod megmaradjon.
Tipp: Ősztől tavaszig illessz vitamin tartalmú bőrápolókat mindennapos szépségrutinodba. C, D, E, B vitaminok mindig legyenek étrendedben és krémjeidnek.

Ilyenkor is figyelj az UV sugarakra

Legtöbbünk nyáron az UV sugárzástól védi bőrét, télen pedig a kiszáradástól. Pedig a tél a káros sugarak szempontjából épp olyan veszélyes tud lenni, mint legmelegebb évszakunk. Főleg, ha sokat tartózkodsz a szabadban, vagy éppen síelni indulsz. Ugyan a napsugarak beesési szöge kisebb, de a felhőkön a káros sugarak játszi könnyedséggel hatolnak át. A téli sípályák lejtői és a fehér hóról visszaverődő fénysugarak pedig bőröd gyors leégését okozhatják.
Tipp: Télen is inkább válassz fényvédőt tartalmazó nappali krémeket. Ha pedig síelni indulsz, akkor ne felejts el magaddal vinni egy legalább 30 SPF fényvédőkrémet se.

Logo