0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

3+1 bőrszépítő tipp a nyári bőrápolási rutin kialakításához

Megérkezett a júniushoz méltó időjárás, így elengedhetetlen, hogy a nyári bőrápolási rutinunkat is a forrósághoz igazítsuk. Bőrünk egészségének és szépségének fenntartása érdekében a Solanie kozmetikus csapata összeszedett 3+1 bőrszépítő tippet a megfelelő nyári bőrápolási rutin kialakításához.

3+1 bőrszépítő tipp a nyári bőrápolási rutin kialakításához

Nyári ruhák, kalapok és napszemüvegek a mindennapjaink szerves kellékei, azonban nem elég, ha csak a ruhatárunkat cseréljük le a hőmérsékletnek megfelelően, a bőrápolási rutinon is változtatni kell. A nap láthatatlan sugarai felgyorsítják az öregedési folyamatokat, a napsütéssel a pigmentfoltok is szorosan együtt járnak, nem beszélve a napallergiáról és a fotoagingről, vagyis a napfény okozta bőröregedésről. A bőr nem felejt, az életünk során elszenvedett fényártalmak összeadódnak.

A Solanie kozmetikus csapata összegyűjtött 3+1 tippet, hogy Te is megfelelően tudd kialakítani a nyári bőrápolási rutinod!

Alapos arctisztítás:

ebben az időszakban többet izzadunk és a faggyútermelésünk is fokozódik, arcbőrünk zsírosabbá válik, így könnyebben tapad rá a por és egyéb szennyeződések. Fontos tehát, hogy időt szánjunk az arctisztításra. Válasszunk a bőrtípusunknak megfelelő terméket, de nyárra a legjobb egy könnyed, gyengéden tisztító, lágy lemosó hab vagy habzó lemosó.

Egy alapos bőrradírozást is érdemes beiktatni hetente, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket, melyre jó szívvel ajánljuk a Solanie Quick Fine Enzyme Peeling Hámlasztó gélt. Ezáltal a bőr felszíne felfrissül és egyben elő is készítjük a további krémek, szérumok magasfokú hatóanyag-felszívódására.

Hidratáljunk kívül-belül:

a hidratálás a bőrápolás alfája és omegája, bármilyen bőrtípusról legyen is szó! A fényvédőt tartalmazó hidratáló nappali krémet sose felejtsük otthon, ez ugyanúgy fontos, mint a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása.

Fényvédelem:

a napnak megvan a sötét oldala is: rövid távon nemcsak az UVB-sugárzás okozta leégés jár kellemetlen tünetekkel, hanem a nap láthatatlan sugarai felgyorsítják az öregedési folyamatokat (az arc, a nyak, a dekoltázs, a kar és a kézfej területén látványosan), és a napsütéssel a napfoltok is szorosan együtt járnak (fotoaging = napfény okozta bőröregedés), nem beszélve a napallergiáról.  11–15 óra között lehetőleg ne tartózkodjunk a tűző napon és kenjük be bőrünket időben a fényvédővel, naponta akár többször.

 

Frissülj fel, táplálj, tonizálj:

ha nyári bőrápolásról van szó, nem hiányozhatnak a neszesszerünkből az aromavizek, testpermetek, melyekért bátran nyúlhatsz a legmelegebb nyári napokon, akár napozás után is. Nyugtató és regeneráló hatásuk, igazi felüdülés a legforróbb napokon. 

További Solanie termékek melyeknek a nyári időszakban a Te fürdőszobádban is ott a helye:

Logo