
INCI megnevezése: Methyl Nicotinate
A metil-nikotinát a bőrápoló termékekben helyi vérkeringést fokozó (vazodilatátor) hatású összetevőként ismert. Amikor a bőrre kerül, tágítja a bőr hajszálereit, ezáltal fokozza a véráramlást az adott területen. Ennek hatására a bőr kipirulhat és melegségérzet jelentkezhet, amit gyakran „felmelegítő” vagy „bizsergető” érzésként írnak le.
Ez a hatás serkenti a bőr anyagcseréjét, és segíthet a bőr regenerációjának támogatásában. E tulajdonságai miatt gyakran alkalmazzák masszázs- és sportkrémekben, valamint bizonyos cellulit elleni készítményekben.
Mattító, irritációt fékező és ásványi fényvédő tulajdonsága miatt használt összetevő.
Nyugtatja és csillapítja az irritált bőrt, enyhíti a kipirosodását, gyulladását.
Erőteljes hidratáló, összehúzó, gyulladásgátló, faggyú és pigment szabályozó növényi kivonat.
A zsurló egy ősi, gyógyhatású növény, mely gazdag ásványi anyagokban, különösen szilíciumban.