
INCI megnevezése: Aleurites moluccana magolaj
Kukui olaj a Kukui fa diójából kivont hidegen sajtolt olaj, amelyet leggyakrabban Hawaii szépségrituáléiban használnak. Gyertyaolajnak is nevezik, mert eredetileg a csendes-óceáni szigeten használták gyertyák előállításához.
Míg Indo-Malajziában őshonos, a Kukui magvak az elmúlt évezredben polinéz telepesekkel Hawaiira kerültek, ahol a hawaiiak hamar rájöttek ennek a fának az értékére, és így nevezték el "Kukui" ~ vagy fénynek.
A fa törzséből kenukat készítettek, a nedvet fekélyek és ajakherpesz kezelésére használták, az olajat pedig sajgó izmok masszírozására, nap- és szélégés csillapítására préselték.
Az olaj jellemzően 15% olajsavat, 40% linolsavat és kevesebb, mint 30% linolsavat tartalmaz.
A Kukui dióolajban található rendkívül hatékony zsírsavak kulcsfontosságúak a bőr ceramidtermelésének támogatásában, ami viszont elengedhetetlen az egészséges bőrgát biztosításában.
Az óceán mélyéről származó bioaktív ferment a bőr regenerációjáért.
A treonin egy esszenciális aminosav.
Kiemelkedően jó vízmegkötő, bőrpuhító tulajdonságokkal rendelkező hatóanyag komplex.
A kreatin javíthatja a finom vonalak és ráncok megjelenését, fokozza a bőr feszességét.