
INCI megnevezése: Karnitin
A karnitin, más néven L-karnitin, a fehérjék aminosavból származó építőköve, amely segíti a zsírok és lipidek lebontását. A bőrápolásban a karnitin zsírlebontó képességéről ismert, hogy segít csökkenteni a felesleges faggyút, amely a bőr természetes olajainak egyik összetevője.
A mimikai ráncok látható csökkentését támogató növényi hatóanyag.
Fertőzésgátló (gomba és baktérium), sebgyógyító, összehúzó, tonizáló hatású illóolaj.
Segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, ezáltal simább és ragyogóbb bőrfelületet eredménye.
Sebgyógyító, hámosító, regeneráló, gyulladáscsökkentő, nyugtatja az irritált és égett bőrt.