0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!
0
A kosár jelenleg nem tartalmaz terméket!

Cukoralapú biopolimer

Cukoralapú biopolimer

INCI megnevezése: Biosaccharide gum-2

Egy biotechnológiai úton, növényi szubsztrátok bakteriális fermentációjával előállított poliszacharid, amely elágazó szerkezetű és ramnózban gazdag cukormolekulákból áll. Hatását úgy fejti ki, hogy „csapdaként” kapcsolódik a megtámadott keratinociták membránreceptoraihoz, ezáltal módosítja a gyulladásos láncreakciót.

Ennek eredményeként a Biosaccharide gum-2 gátolja a felgyorsult bőröregedést, amelyet nemcsak egy adott külső tényező, hanem UV-sugárzás, szennyeződés és vegyi anyagoknak való kitettség is kiválthat. Egy másik fontos tulajdonsága, hogy serkenti a β-endorfinok – más néven „boldogságmolekulák” – felszabadulását, így a védő hatást a bőr komfortérzetének növelésével kombinálja.

Összességében a Biosaccharide gum-2 egy bőrnyugtató hatóanyag, amely célzottan kötődik a keratinociták receptoraihoz, lassítja az öregedési folyamatokat és serkenti a β-endorfinok szintézisét. Azáltal, hogy gátolja a PLA2 (foszfolipáz A2) aktivitását és csökkenti a PGE2 (prosztaglandin E2) felszabadulását, hatékonyan mérsékli a bőr gyulladásos folyamatait, beleértve az UV-sugárzás és retinoidok által kiváltott irritációt is.

Logo