
INCI megnevezése: Argania Spinosa Shell Powder
Az argán dió egy kemény héjú gyümölcs, amely a Marokkóban őshonos argánfán (Argania spinosa) található. A termés héját betakarítás és szárítás után finom porrá őrlik. A dióhéj őrlemény gazdag ásványi anyagokban és antioxidánsokban. Sokoldalú összetevő, amely számos jótékony hatással bír és széles körben használják a kozmetikai iparban.
Az argán dióhéj őrlemény bőrre gyakorolt hatása:
Finom textúrája miatt az argán dióhéj őrlemény hatékonyan eltávolítja az elhalt hámsejteket, így simább és frissebb bőrfelületet eredményez. Segít tisztítani a pórusokat, eltávolítja a szennyeződéseket és a felesleges faggyút, ezáltal csökkenti a pattanások és mitesszerek kialakulásának esélyét. Rendszeres használata segít a bőr textúrájának javításában, így a bőr simábbnak és feszesebbnek tűnik.
Gyulladáscsökkentő, antibakteriális, pórustiszító összetevő. Polifenolokban, galluszsavban gazdag.
A sejtek hatékonyságának növelésével nőveli a kollagén termelődését a bőrben.
Erős bőrfehérítő szer, amely antioxidánsként és tirozináz inhibitorként működik.
Nemzetközi szabadalommal védett lifting hatású, természetes összetevő.