Tisztítás - a bőrápolás alapja

Tisztítás - a bőrápolás alapja

Az alapos és bőrtípusnak megfelelő mindennapi arctisztítás az egészséges bőr és a hatékony bőrápolás alapja.

Ezért ezt a napi pár perces rutint nem ajánlott kihagyni, mert ennek hiányában még a legdrágább ápoló termékek sem tudják megfelelően kifejteni a hatásukat. A bőrt a nap során számos szennyeződés éri, reggel pedig az éjszaka a bőrön keresztül távozott méreganyagokat és verejtéket kell alaposan eltávolítani. Amennyiben még smink is kerül a bőrre reggelente, úgy az esti bőrtisztítás gyakorlatilag kötelező, mert az éjszaka bőrön hagyott make-up hihetetlenül sokat árt és az alvás komfortját is rontja.

A XXI. századi hölgyek már abban a könnyű helyzetben vannak, mert az arctisztításra számtalan termék áll rendelkezésre, így a bőrtisztítás rutinszerűen pár perc alatt elvégezhető, a bőr pedig sokszorosan meghálálja a törődést. Mindenki bőrtípusának és saját ízlésének megfelelően választhatja ki a számára legmegfelelőbb terméket, a lényeg azonban az, hogy a „bőrtisztítás mesterhármas” mindennapjaink részévé váljon.

  1. Az arc letisztítására használt legelterjedtebb kozmetikum az arctej, mely kíméletesen, mégis hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket és nem szárít. Oldja az alapozót és sok esetben még a szem sminkje is könnyen eltávolítható a segítségével. Érdemes bőrtípusnak megfelelőt választani, mert így a tisztításon kívül a bőrnek szükséges normalizáló funkciókat is elvégzi: érzékeny bőr esetében nyugtat, zsíros bőr esetén gyulladáscsökkentő és pórusösszehúzó, száraz bőr esetén enyhén visszazsírozó hatású. A tisztítók egyik divatos új tagja a lemosó hab, mely azok számára kiváló választás, akik inkább a szappanhoz hasonló habzó lemosókat részesítik előnyben, azonban bőrüket kímélni szeretnék a kiszáradástól.

  2. A mindennapi bőrtisztítás második lépése a tonik, mely nem csupán, frissít és hidratál, de fontos funkciója, hogy visszaállítja a bőr természetes pH értékét is. Ezen funkció a tonik talán legfontosabb hatása, hiszen a bőr csak a saját „egészséges” pH megléte esetén tud védekezni a kívülről érkező kórokozók ellen, így ez a láthatatlan funkció hosszú távú védelmet nyújt a bőr számára.

  3. Ahhoz, hogy a bőr igazán tiszta és befogadó képes legyen a hatóanyagokkal szemben, rendszeresen meg kell szabadítanunk az elhalt hámsejtektől. Ennek számtalan módja létezik, melyek nagy részét csak szakemberek végzik aha savval, enzymek segítségével, vagy bőrcsiszoló készülékkel. Az úgynevezett mechanikai (szemcsés) peeling azonban a heti bőrápolási rutinba otthon is beilleszthető, így megakadályozható az elhalt szarusejtek felhalmozódása.


Első látásra a lista hosszúnak tűnhet, azonban a gyakorlatban csak pár percet vesz igénybe és hosszú távon mindenképp megéri.
A hangsúly pedig a hatáson van, hiszen ne feledjük a bőrtisztításba fektetett energia sokszorosan megtérül!

© 2019 Alveola Kft. Minden jog fenntartva • Felhasználási feltételek és jogi nyilatkozat

X
X
Válassz!
Regisztrációs adataim megadásával kijelentem, hogy megismertem és elfogadom az Alveola Kft. Adatkezelési Tájékoztatóját, és hozzájárulok, hogy elérhetőségeimre kedvezményeket és akciókat tartalmazó információt küldjön.

Az oldal a felhasználói élmény javítása érdekében Cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön elfogadja a Cookie-k fogadását. Ha többet szeretne megtudni, kérjük, tekintse meg adatvédelmi tájékoztatónkat.

OK